zaterdag 12 maart 2016

Prima dag in Ronde van Drenthe

Nadat ze al zevende werd in de Strade Bianche, is Annemiek ook bij de tweede World Tour wedstrijd in de top tien geĆ«indigd. Waar een sterke kopgroep van vier rensters vooruit bleef, zat ze bij de Ronde van Drenthe in de tweede groep en was een negende plaats haar deel. De groep van Annemiek bereikte de streep zo’n twee minuten na de kopgroep, waarvan Chantal Blaak de sprint won. Annemiek’s teamgenote Gracie Elvin werd tweede. “Zelf heb ik het eigenlijk geen moment zwaar gehad of afgezien”, zo vertelt ze. “De benen zijn dus nog fris om er morgen weer voor te gaan!”

Het was een mooie dag om in Drenthe te koersen. “Ik voelde me prima”, zegt Annemiek. “Op de tweede en derde keienstrook trok Rabo-Liv goed door en ik wist dat het daarna op de kant kon gaan na de laatste strook. Samen met Gracie zat ik dus steeds attent van voren en ik zag hen wegrijden. Ik kon ook mee springen, maar omdat Gracie er al bij zat en niemand van Wiggle leek het me prima zo. Ik dacht dat Wiggle het wel dicht zou rijden en bovendien als er twee van onze ploeg bij zouden zitten, zouden ze niet willen rijden.”

De achtervolging van Wiggle-Honda kwam er niet. “Dat vond ik wel raar en zo werd het ene heel matte koers. Voor ons bleef daardoor de sprint voor plek vijf over en daarin zouden we de sprint aantrekken voor Sarah Roy. Zelf sprintte ik niet echt mee dus, maar doordat ik een goede positie had eindigde ik toch nog van voren en werd ik negende.” (klik hier voor de uitslag)

Genieten van team
Met een goed gevoel keek Annemiek terug op de prestaties van haar ploeg Orica-AIS. “Als team mogen we heel tevreden zijn, met Gracie die de eerste podiumplek voor ons haalt in Europese wedstrijd. Ik geniet ervan om met deze ploeg te koersen. Gracie zit altijd voorin en is altijd attent, bij iedere aanval. Ze verdient het dus zeker dat zij vandaag in deze groep weg kwam te zitten.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 12 maart 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten