woensdag 13 januari 2021

Prettige eerste kennismaking met Team Movistar

Het mag hier dan even stil geweest zijn, stilgezeten heb ik zeker niet. Na mijn vakantie en eerst een deel eigen voorbereiding op het nieuwe seizoen, ben ik inmiddels bezig aan mijn eerste dagen met mijn nieuwe team Movistar. Een trainingskamp dat voor mijzelf, naast fietsen, vooral ook in het teken staat van het beter leren kennen van de groep. Behalve Sheyla Gutierrez, die ik nog ken van Tenerife, ken ik de meeste meiden meer van naam en wat minder nog als persoon.

Maar het zijn niet alleen de rensters. Ook met de masseurs, mechaniekers en onze ploegleiders Jorge Sanz en Pablo Lastras maak ik nu kennis. En ook performance manager Patxi Villa is hier. Met hem ga ik nauw samenwerking met betrekking tot de aerodynamica testen op de tijdritfiets. Het is dus eigenlijk ook wel weer een trainingskamp zoals vaker in een nieuw jaar, met naast trainen ook het maken van foto’s, het informatie verkrijgen van sponsoren, een bike fitting, overleg met de ploegleiding, een ontgroening haha, enzovoort. Iets dat we overigens al op een kamp in november grotendeels zouden doen, maar die werd gecanceld.

Eén van de eerste dingen die we hebben gedaan; een uitgebreide bike fit op mijn nieuwe Canyon fiets. Ik rijd in principe op de nieuwe Canyon Aeroad fiets met schijfremmen, al is de Ultimate fiets met schijfremmen ook een hele fijne fiets. Ik ben een beetje een aerofan, dus in principe zal ik veel op deze nog meer aero fiets gaan rijden, zeker omdat het gewicht van deze fiets ook heel dichtbij het minimum van 6,8 kilo komt. En we testen dus ook op de fiets. Zo hebben we hier al een ploegentijdrittraining gedaan, waarbij een racecircuit was afgehuurd.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Maar waar zijn we dan? We zijn vlakbij Almería, met zowel de mannen als de vrouwen van Team Movistar. We kwamen op 8 januari aan en het trainingskamp duurt tot en met 22 januari. De eerste dagen moeten we ons daarbij strikt aan onze bubbel houden en mogen we nog niet teveel mixen met anderen, tot de incubatietijd van covid voorbij is. We zijn allemaal getest voor we hierheen kwamen, maar door de incubatietijd van het virus houden we nog even de maatregelen extra strikt aan. Hierna ga ik ook een paar keer een training meedoen met wat mannen. Dit zal zijn met de sprinters en klassieke renners, want het is voor mij al een uitdaging om hen bij te houden.

En zoals ik al zei; het is allemaal nieuw, met veel nieuwe mensen. We zijn hier met ongeveer 100 mensen (renners en begeleiding), die ik allemaal nog niet ken, dus ik voelde me zeker de eerste dag alsof ik mijn eerste dag op een nieuwe school aan het beleven was. En dan ook nog eens met veel mensen die een andere taal met elkaar spreken. Het eerste gevoel was echter gelijk goed en ik voel me erg welkom. Ik krijg de eerste dagen de bevestiging dat ik in een warme én heel professionele omgeving terecht ben gekomen.

Annemiek

Foto’s: Team Movistar

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 13 januari 2021

2 reacties op “Prettige eerste kennismaking met Team Movistar”

  1. […] un entrada de blog en su sitio web, publicado el miércoles (12 de enero), Van Vleuten dijo: «Todo es nuevo, con mucha gente nueva. […]

  2. […] a blog post on her website, posted on Wednesday (January 12), Van Vleuten said: “It is all new, with many new people. We are […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten