zaterdag 7 juli 2018

Positief na warme dag op de fiets

De uitslag van de etappe, die deed er voor Annemiek zaterdag niet echt toe in de tweede etappe van de Giro Rosa. In warme omstandigheden liep de rit, zoals verwacht, uit op een massasprint. Tijdverschillen waren er echter wel en dus was het oppassen geblazen. “We zijn veilig bij de finish gekomen en ik denk dat dat ook het doel was”, vertelt Annemiek. “Maar dat maakt dit soort etappes ook lastig voor mij. Je hebt hier niets te winnen. Alleen maar wat te verliezen en dat is tijd of een valpartij.”

Het is niet de leukste manier van wielrennen, zo erkent Annemiek. “Het is vrij negatief koersen vind ik en dat maakt het mentaal ook wat lastig. Je bent blij als je aan de finish bent. Maar ik had vandaag heel goede hulp van Gracie. Die is samen met Spratty in de laatste tien kilometer bij me gebleven. Dat was perfect. Daarnaast was het belangrijk om vandaag veel te drinken en dat is goed gelukt. Ik denk dat ik wel een bidon of acht heb weggetikt.”

Kirsten Wild won de etappe. Mitchelton-Scott speelde niet echt een rol in de sprint. “We gingen er nog wel voor. Sarah kreeg hulp van Jolien voor de sprintfinish, maar dat liep volgens mij niet helemaal naar wens. Verder was het een prima dag voor ons. Nu gaat de focus weer op morgen.”

Foto: Getty Images

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 7 juli 2018

2 reacties op “Positief na warme dag op de fiets”

 1. Annemiek schreef:

  Dank je wel Corné, prima parcours hoor in Bergen op Zoom. Vond het vooral heel erg leuk dat we finishten op de markt! Wel zo leuk voor de toeschouwers en de sfeer!

  Verder wat veel rechte stukken en helemaal vlak. Met wat meer hoogteverschil zou wat meer in mijn voordeel zijn geweest. Dat krijgen we gelukkig hier in de Giro (rijden een Alp d’Huez op in de tijdrit, ook 1000m klimmen!)

 2. Corné de Wit schreef:

  Hoi Annemiek,

  Veel succes in de giro.
  Hopelijk ga je nog een etappe winnen.
  Ik had een vraagje wat vond je van het parcours van het niet tijdrijden?
  Ik kom namelijk zelf uit bergen op zoom vandaar deze vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten