vrijdag 14 september 2012

Pechdag voor ons team zondag, nu focus op WK weg!

We hadden ons super goed voorbereid en tijdens de trainingsweek voor de ploegentijdrit hadden we zoveel progressie geboekt als team, dat we met een optimale race wel eens zouden kunnen gaan verrassen! Aan de start gingen we er in elk geval voor!

Het werd echter een pechdag voor ons… Het ging al mis bij het vertrek vanaf het podium, waar Pauline gelijk al een defect had aan haar fiets. Ploegleider Jeroen besloot dat we moesten wachten op haar en Pauline wisselde in de straten van Sittard van fiets.
Kort nadat we weer geformeerd waren, kwam Iris ten val en nam Pauline mee in haar val. Zo moesten we al na vijf kilometer met vier rensters verder. Dan weet je dat het met nog 29 kilometer te gaan heel moeilijk gaat worden om nog in aanmerking te komen voor een toptijd. Als je met zes rensters kan draaien heb je veel meer tijd tussendoor om in de wielen te herstellen. Met vier ben je echt weer snel aan de beurt en kan je ook minder power leveren als je op kop rijdt.

Wel hebben we nog vol gestreden met z’n vieren voor de derde plek. Bij het eerste meetpunt lagen we nog ruim achter op RusVelo en AA Drink die voor ons gestart waren (GreenEdge en Specialized moesten toen nog komen). Bij het tweede tussenpunt lagen we nog steeds achter op die twee ploegen, maar waren we wel AA tot een twintigtal seconden genaderd. Helaas lukte het niet om deze achterstand op AADrink goed te maken en zo eindigden we als vierde, op 20 seconden van het podium. Specialized won met overmacht de tijdrit, GreenEdge werd tweede op 24 seconden.

Ontzettend jammer voor ons team, omdat er met ons zessen zeker meer in had gezeten. De voorbereiding en training die we nu hebben gedaan dit jaar, nemen we in elk geval weer mee naar volgend jaar. Voor Iris was het helemaal balen. Zij werd afgevoerd naar het ziekenhuis en bleek haar sleutelbeen te hebben gebroken. Zij had zich super gefocust op dit onderdeel en was ook geselecteerd voor het WK weg van a.s. zaterdag. Dus extra sneu voor haar dat ze nu door haar val ook het WK op de weg moet missen. Pauline heeft ook flink last van haar val. Het is te hopen dat zij nog weer kan herstellen voor de wegwedstrijd zaterdag.

Zaterdag was ook de laatste keer dat we Jeroen hadden als ploegleider. Ik heb drie jaar heel prettig met hem samengewerkt en ik vind het jammer dat hij ons gaat verlaten. Zijn switch naar de mannen van Rabobank is hem in elk geval van harte gegund! Aan de andere kant biedt het voor ons ook weer mogelijkheden voor nieuwe inbreng! In overleg met ons wordt er momenteel gezocht naar een geschikte ploegleider.

Ikzelf ga deze week nog twee goede trainingen doen voor het WK weg en dan ga ik zaterdag nog een keer helemaal los op het parcours met de acht maal de Cauberg en Bemelerberg. Een prachtig parcours! Ik ga voor een knallende afsluiting van het seizoen!

Gepost door: Annemiek op vrijdag 14 september 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten