zaterdag 25 mei 2013

Pech en aanvallen in 7-Dorpenomloop

Met een flinke valpartij in de wedstrijd en daarna een lange achtervolging, is Annemiek zaterdag toch nog negende geworden in de 7-Dorpenomloop van Aalburg. Ze won de sprint van de tweede groep in de wedstrijd, waar teamgenote Marianne Vos in de sprint van de kopgroep de wedstrijd naar haar hand zette. “Ik heb op zich wel goed gereden, maar ik had gewoon pech”, vertelt Annemiek na afloop.

De valpartij waarbij ze betrokken was gebeurde al vroeg in de koers. “En daar heb ik nu behoorlijk veel last van, vooral van mijn rug. Ik kon gelukkig wel gewoon weer verder, maar daardoor viel ik wel terug in de tweede groep. Toen ben ik een ronde lang in de achtervolging geweest, dus daar heb ik wel een jasje uit gedaan. Maar ik denk ook dat ik sowieso al wat minder was dan gisteren.”

In de laatste vijftig kilometer werd vervolgens hard gereden, ging het meermaals op de kant en vielen veel rensters aan. “Nadat ik terug was in de eerste groep, hebben we met de ploeg om de beurten aangevallen en probeerden we het nog op de kant te zetten”, doet Annemiek verslag. “Er werd dus wel echt gekoerst en ik heb zelf ook nog aangevallen. Maar vervolgens reden er drie ploeggenoten weg met de kopgroep en was dat voor mij gedaan.”

Annemiek belandde in de tweede groep, achter de zeven koplopers met daarbij dus drie ploeggenotes. Het werd dus rijden voor de achtste plaats. Vera Koedooder reed nog weg, waarna Annemiek de sprint voor plek negen won. “Die sprint ging nog wel lekker. Argos en Hitec zetten nog een treintje op en daar kon ik mooi zelf gebruik van maken.” Met haar negende plaats wist Annemiek de eindzege in de KNWU Topcompetitie veilig te stellen. Die werd in Wijk en Aalburg afgesloten, nadat eerder de Ronde van Gelderland, Omloop van Borsele en de Boels Hills Classic voor het klassement waren verreden.

Gepost door: Annemiek op zaterdag 25 mei 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten