woensdag 17 juli 2013

Overwinning in derde rit Thüringen Rundfahrt

Ze was er de afgelopen dagen al dichtbij en woensdag is het Annemiek dan toch echt gelukt, ze heeft de derde etappe in de Thüringen Rundfahrt gewonnen. Na een lastige rit, waarbij een lange aanval van de Oostenrijkse Andrea Grauss mislukte en in de finale veel werd aangevallen, was Annemiek de snelste in de sprint met het peloton.”Gewonnen!”, jubelde ze na afloop dan ook. “In de harde finale heb ik Emma Johansson geklopt in de sprint.” De Zweedse klassementsleidster finisthe als tweede, voor de Italiaanse Valentina Scandolara.

Dat de finale zo zwaar was, had voor een groot deel ook juist met Annemiek’s eigen Rabobank-Liv/Giant Team te maken. “In de plaatselijke ronde van veertien kilometer zijn we om de beurt gaan aanvallen. Orica had al veel gedaan om de koploopster terug te halen. In de finale deed Wiggle-Honda mee met de aanvallen. Daardoor ging alles ook uit elkaar in de laatste kilometers. Lucinda deed nog een aanval op twee kilometer van de finish.”

Maar ook ploeggenote Lucinda Brand werd dus nog weer gegrepen door de uitgedunde eerste groep. “Daarna reden Emma, Scandolara en nog een renster weg”, gaat Annemiek verder met haar verhaal. “Maar ik zat goed voorin en wist op driehonderd meter voor de streep aan te sluiten. Direct na de bocht ben ik de sprint aan gegaan. Emma zat bij Lucinda in het wiel aan de rechterkant van de weg en daarom ging ik aan de linkerkant gelijk uit de bocht aan. Dat had ik een ronde ervoor bij de doorkomst al besloten. Ik wilde niet te lang wachten.”

Klik hier en bekijk een video van de massasprint die Annemiek weet te winnen. Daarnaast brengt MDR iedere dag een samenvatting van de etappe. De samenvatting van de derde etappe is hier te bekijken.

Gepost door: Annemiek op woensdag 17 juli 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten