vrijdag 9 oktober 2015

Orica-AIS nieuwe ploeg voor 2016

In 2016 zal Annemiek uitkomen voor het Australische topteam Orica-AIS. Na een jaar verlaat ze daarmee uit eigen beweging het Bigla Cycling Team. “Met Orica-AIS had ik al eerder contact gehad, maar toen was er bij hen geen ruimte”, vertelt Annemiek. “Zij willen vooral rensters uit Australië opleiden in hun team. Daarbij is plaats voor twee buitenlandse rensters en die plekken waren al opgevuld. Met het vertrek van Loes Gunnewijk en Emma Johannson wilden ze graag weer iemand met koerservaring binnen de ploeg hebben en mijn rijstijl sprak hen aan.”

Voor Annemiek is de keus voor Orica-AIS er één die weloverwogen is, maar ook snel genomen kon worden.

“Ik had direct al een erg goed gevoel bij hen. Wat mij bij het team het meest aanspreekt is de professionaliteit van de ploeg en de mentaliteit bij de Australiërs. Tijdens de gesprekken voelde ik me al direct thuis. Dit jaar viel het me ook op dat ze tijdens de tweede helft van het seizoen steeds meer als een team begonnen te rijden. Dat vond ik mooi om te zien en het lijkt me een uitdaging om daarin mee te gaan met het team.”

Bij Orica-AIS komt Annemiek in een team waar het goed draait. De laatste jaren werden door de ploeg telkens minimaal tien zeges geboekt en vorig jaar werd het Australische team tweede tijdens de WK ploegentijdrit. “Het is een team dat al jaren goed staat en heel goed georganiseerd is. Met het oog op Rio is het heel fijn om te weten waar ik aan toe ben en dat alles staat als een huis. Het materiaal is goed en we rijden een heel mooi programma. Daarbij heb ik, ook met het oog op de Olympische Spelen, een beetje de ruimte om aan dat programma mijn eigen invulling te geven. Zo kan ik me bijvoorbeeld weer via een hoogtestage voorbereiden.”

Loes Gunnewijk

Annemiek is niet de eerste Nederlandse wielrenster die uitkomt voor Orica-AIS. Van 2012 tot aan het moment dat ze midden dit jaar afscheid nam reed Loes Gunnewijk voor de ploeg. Gunnewijk was daarvoor Annemiek’s ploeggenote bij Nederland Bloeit en samen deelden ze ook veel momenten in de nationale selectie. “Van Loes heb ik veel positieve verhalen gehoord over Orica-AIS”, zegt Annemiek. “Ik heb met haar ook altijd goed contact gehad en het was ook fijn om altijd weer te horen hoe positief zij over het team was en de ploeg over haar. Dat geeft ook mij extra vertrouwen.”

Naar Australië

Komende maand gaat het nieuwe avontuur voor Annemiek al beginnen. “Half november ga ik naar Australië. Daar zal ik dan drie weken blijven voor een eerste trainingskamp en windtunneltesten op de tijdritfiets. Tijdens de gesprekken merkte ik dat ze hier heel professioneel mee bezig zijn en gebruik maken van de kennis en faciliteiten van het AIS (Australian Institute of Sports). Ik hoop op die manier nog stappen te zetten. Daarbij heb ik het afgelopen jaar ervaren dat de rol van mede kopvrouw me veel energie geeft en is dit een mooi avontuur dat me trekt. Ik zal niet in Australië gaan wonen, ons wedstrijdprogramma wordt ook voor een heel groot deel in Europa afgewerkt, maar ga wel naar Australië voor het eerste trainingskamp en wellicht ook voor de Tour Down Under in januari.”

Gepost door: Annemiek op vrijdag 9 oktober 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten