zondag 20 februari 2022

Oranje trui Valencia opnieuw mee naar huis

Voor het tweede jaar op rij heeft Annemiek de Setmana Ciclista Valenciana op haar naam geschreven. Nadat ze zaterdag de koninginnenrit won, kwam haar eindzege in de vierdaagse koers zondag in de slotrit niet meer in gevaar. De etappe eindigde in een massasprint en dus kon Annemiek haar oranje leiderstrui relatief makkelijk verdedigen, mede dankzij controlerend werk van haar ploeggenotes onderweg. “Het is lekker om het seizoen met een mooie overwinning te beginnen.”

Op voorhand werd al verwacht dat de vierde etappe in een massasprint zou eindigen. Toch zat er nog een flinke heuvel in het parcours, waar nog wel koers gemaakt werd. “De ploeg heeft de hele dag echt goed van voren gereden en gecontroleerd”, kijkt Annemiek terug. “Grace Brown reed weg en we zijn gelijk gaan rijden om de voorsprong te controleren tot op twee minuten. Op de top was het anderhalve minuut, met nog dertig kilometer tot de finish.”

Andere ploegen roken ook hun kans voor de etappezege. “Er kwamen zoals verwacht na die klim hulp van ploegen die voor een sprint gingen. Bovendien hielp het ook dat Team BikeExchange een aantal sprinters wilde lossen, ten gunste van hun sprinter Ruby Roseman-Gannon. Voor mij was er persoonlijk niets te halen vandaag, behalve veilig naar de finish rijden en de trui veilig stellen. Dat hebben we goed gedaan.”

Speciale dag
De dag was om nog een andere reden speciaal voor Team Movistar. “Vandaag was het precies één jaar geleden dat onze verzorger Gary tijdens een wandeling met zijn vrouw om het leven is gekomen. Ik had Gary op één arm geschreven met een hartje erbij en op de andere arm ‘stay strong Amy’ met hartje, omdat we allemaal onwijs met haar en haar familie en vrienden mee leven. Het was wel even heftig om die twee namen op mijn shirt te schrijven en bij me te dragen vandaag.”

Foto’s: @sprintcycling / @photogomezsport

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 20 februari 2022

8 reacties op “Oranje trui Valencia opnieuw mee naar huis”

 1. Vervoort Thierry schreef:

  Dikke proficiat Annemiek👍Telkens terugkeren na al die valpartijen, respect!

 2. Nicola Papaleo schreef:

  Brava Annemiek! Qui in Italia vogliamo Giro Rosa e Tour de France!

 3. Stanley schreef:

  Gefeliciteerd Bikkel met deze mooie overwinning, heel veel respect voor jou, na zoveel blessure leed.👍👌

 4. Michel van Lieshout schreef:

  Gefeliciteerd Annemiek. Geweldige prestatie wederom 👍👍😊 En dat zo kort na je zware val en recente herstelperiode. Dat schept verwachtingen voor de rest van het jaar 😏

 5. Sjef schreef:

  Wederom megafabeltastisch goed. Diepe buiging… zeker nadat ik je in oktober nog met krukken bij je ‘goedeoelendag’ de fietsenwinkel ik zag komen lopen.

 6. Leo schreef:

  Proffesioneel afgemaakt Annemiek. Klinkt gemakkelijk maar moet dan nog wel gebeuren! Proficiat!

 7. Marco van den Hout schreef:

  Mooie overwinning en mooie gebaren, gefeliciteerd!

 8. admin schreef:

  Te gek! Gefeliciteerd Annemiek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten