maandag 9 juli 2018

Opnieuw winst voor Mitchelton-Scott

Voor de tweede dag op rij mochten Annemiek en haar teamgenotes maandag aan het feest in de Giro Rosa. Opnieuw wist Jolien D’hoore namelijk de massasprint te winnen. “Het was een super goede dag voor ons en daar ben ik heel blij mee”, laat Annemiek weten. “Persoonlijk ben ik ook heel blij dat ik niet betrokken was bij de valpartij die er ook nu weer was in de finale. Ik zat goed van voren met mijn team en we hadden een goede lead-out trein voor Jolien, waarin ik ook mijn karretje aan kon haken.”

Lekker makkelijk naar de finish dus? Nee, dat niet! “Het blijft wel hectisch, want iedereen zit natuurlijk te vechten voor het wiel van Jolien. Op een gegeven moment raakte ik haar dan ook kwijt. Toen nam Gracie het over en zij heeft me veilig naar de finish geloodst. Als al die valpartijen om je heen gebeuren, ben je blij dat je er niet bij ligt, maar het is ook een goede motivatie om goed van voren te zitten en te koersen.”

D’hoore pakte dus voor de tweede dag op rij de zege. Annemiek: “Ik kan wel zeggen dat ik daar echt nul procent aandeel in heb gehad, maar dat is ook precies de opdracht die Spratty en ik hebben; onszelf sparen. De anderen helpen Jolien wel, maar ze is ook gewoon heel goed in haar eigen weg zoeken. Het is dan ook wel goed te doen om zo’n dubbel doel te hebben; en je klassementsrenners veilig naar de finish krijgen én mee sprinten, omdat zij haar eigen weg zoekt.”

Mede door de overwinningen is de sfeer dus positief bij Mitchelton-Scott. “Voor de teamsfeer is het natuurlijk top dat Jolien twee keer wint en voor mijzelf is het ook lekker dat de focus op deze momenten iets minder op het klassement ligt en op mij, omdat zij nu al twee etappes heeft gewonnen.”

Typisch Italiaans
Het peloton laat de vlakke wegen nu deels achter zich. Dinsdag staat een wat lastigere rit op het programma. “Dan gaan we terug naar de regio waar de ploegentijdrit was. Dat is het gebied waar Elisa Longo Borghini woont, dus zij lijkt me wel iemand om morgen op te gaan letten. Ik denk dat zij alle wegen, klimmen en afdalingen wel kent. Het is ook een etappe die wij hebben verkend, alleen is hij daarna weer wat aangepast. Typisch Italiaans! Ik ga het dus nog even goed bestuderen.”

‘Er kan iets gebeuren’
Annemiek verwacht dat de kans er wel is dat de klassementsrenners dinsdag al voor het eerst wat gaan proberen. “Vandaag zaten er ook twee klimmetjes in het parcours en daarop trok Longo Borghini ook al wel hard door. Misschien wilde ze de benen even testen voor morgen. Dan zit er een klim van de tweede categorie in en daarna ook best wat bochtig werk. Ik verwacht dat daar best iets kan gebeuren, dus een goede focus is morgen dus zeker belangrijk.”

Gepost door: Aschwin Kruders op maandag 9 juli 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten