dinsdag 25 september 2018

Opnieuw wereldkampioene tijdrijden!

Het is gelukt! In Innsbruck is Annemiek dinsdag voor het tweede jaar op rij wereldkampioene tijdrijden geworden. Net als een jaar geleden verwees ze landgenote Anna van der Breggen naar het zilver. Ditmaal was het podium zelfs compleet Nederlands. Ellen van Dijk werd derde. “Als je zo’n groot doel hebt, opnieuw de wereldtitel pakken, dan is het super mooi als je het ook haalt. Ik ben hier ontzettend blij mee!”

De Nederlandse rensters behoorden tot de topfavorieten. Daardoor wist Annemiek op een gegeven moment de finishtijd van Van der Breggen al. Op basis daarvan hield de UCI tussentijden bij en liep Annemiek steeds verder uit. In de laatste kilometers liep de tijd echter plots snel terug. “Dat hoorde ik in de auto ook van onze bondscoach Thorwald”, vertelt Annemiek. “Daardoor dacht ik dat het een secondespel was en daar werd ik toch wel nerveus van. Na de finish bleek echter dat de GPS-meting niet klopte en dat ik met ongeveer een halve minuut voorsprong had gewonnen.”

Toch voelde Annemiek onderweg, maar zeker ook al de laatste weken, dat ze goed bezig was. “Ik wist dat het erin zat om opnieuw de wereldtitel te pakken. Dat maakte me van de andere kant ook heel nerveus. In een tijdrit weet je het namelijk nooit. Ik heb hier gewonnen doordat ik goede benen had en door mijn voorbereiding. Daarin heb ik veel gewerkt op de tijdritfiets. Met de ploeg hebben we testen gedaan, gekeken naar de aerodynamica en veel moeite erin gestoken. Ik hoop ook veel in de positie getraind. Vandaag ben ik als een rakket vertrokken en ik ging helemaal dood richting de finish, maar het was het zeker waard.”

‘Ik loop nu echt te glunderen’
Annemiek kan dus nog een jaar langer genieten van haar regenboogtrui. “Na dit jaar weet ik hoe mooi het is om in die trui te rijden en hoe gaaf het is om erin te gaan trainen, op mijn tijdritfiets. Ik loop nu ook echt te glunderen. Winnen op een WK is niet zomaar iets. Winnen is mooi, maar je hebt er ook een heel jaar lang plezier van dat je die trui aan mag. Ik ben trots dat ik hem nog een jaar mag tonen!”

Genieten en focus op zaterdag
Twee jaar op een rij wereldkampioen dus. Kan het ook twee keer binnen een week? Zaterdag is immers de wegwedstrijd. “De focus ga ik nu zeker niet verliezen”, zo zegt Annemiek. “Natuurlijk ga ik hier vandaag en morgen ├ęcht van genieten. Slapen in deze regenboogtrui, dat ook zeker. Maar zaterdag wil ik er zeker weer voor gaan. Daar hebben we met Nederland gewoon heel goede kansen.”

Foto’s: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 25 september 2018

5 reacties op “Opnieuw wereldkampioene tijdrijden!”

 1. Yserbyt Rudy schreef:

  Proficiat Annemiek,je seizoen kan nu al niet meer stuk,nu nog het belangrijkste zaterdag het WK op de weg,ik hoop dat het lukt voor u.

 2. coulier birger schreef:

  “THE FASTEST WOMEN DOES IT BACK” !!!!
  Maanden voorbereiding heeft geresulteerd in een nieuwe regenboogtrui, proficiat vanwege een Belgische fan

 3. Roeland schreef:

  Fantastisch gepiekt weer!

 4. Hector Teran schreef:

  That’s just amazing!! Your mental strength, your preparation, your focus on your goals; those are true inspiration for younger bike cyclists. Well done, keep it up!!.

 5. Klaas Swart schreef:

  Proficiat!!
  En direct na de finish je moeder opzoeken: samen als eerste de overwinning vieren, prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten