maandag 2 december 2019

Opnieuw nominatie voor Sportvrouw van het jaar

Samen met atlete Sifan Hassan en shorttrackster Suzanne Schulting is Annemiek genomineerd voor de titel Sportvrouw van het jaar. Op woensdag 18 december worden in Amsterdam de sportvrouw en sportman van het jaar gekozen tijdens het Sportgala. “Ik ben super blij en vereerd om wederom genomineerd te zijn voor de titel sportvrouw van het jaar”, aldus Annemiek. “Als iets kunnen winnen zie ik het echter zeker niet.”

Een jaar geleden kreeg Schulting de titel toegekend, maar het zal Annemiek om het even zijn of ze hem dit jaar wel of niet krijgt. “Ik denk dat het Sportgala vooral een heel mooie avond is om terug te blikken op het afgelopen sportjaar”, begint ze haar uitleg. “Maar iets te winnen valt er in mijn ogen niet. Iedereen die daar aanwezig is, heeft al zijn prijzen binnengehaald en van alles gewonnen. Daar gaat het uiteindelijk om in de sport.”

Na haar zege in de Giro Rosa kreeg Annemiek al berichten over de titel sportvrouw van het jaar en dat waren er nog meer na haar wereldtitel. “Bij de buitenwereld leeft het heel erg, maar ik denk dat mensen die zo reageren niet echt snappen hoe een sporter erin staat. Ik denk dat Sven Kramer dat al een keer heel mooi verwoorde, dat niemand met een olympische gouden medaille er wakker van zou liggen als hij of zij niet genomineerd zou worden voor de titel sportman of sportvrouw van het jaar.”

Geïnspireerd naar huis
Dat ze genomineerd is, daar is Annemiek wel trots op. “Het is een hele eer om samen met Sifan Hassan en Susanne Schulting door de jury uitverkozen te zijn voor mijn sportprestaties. Van het sportgala ga ik wel altijd geïnspireerd naar huis, want de momenten die je daar voorbij ziet komen, daar doen we het voor. Voor mezelf, maar ook om iedereen mee te laten genieten. Daarom vind ik het ook jammer dat ik er niet bij ben. Ik zit namelijk nog tot en met 22 december in Colombia en vind mijn trainingen belangrijker dan het gala. Was ik echter in Nederland geweest, dan was ik er ook zeker bij geweest. Ik ga de uitzending nu live volgen vanuit Colombia.”

Gepost door: Aschwin Kruders op maandag 2 december 2019

2 reacties op “Opnieuw nominatie voor Sportvrouw van het jaar”

 1. Carin schreef:

  Mooi
  Annemiek hoe je dit weer schrijft . Ik zou het wel heel leuk vinden als je ook deze titel zou pakken. Maar wat je zegt je hebt de echte sportieve prijzen al binnen? Toch gaan we wel kijken en duimen😍🚴‍♀️

 2. Matthieu schreef:

  Goed verwoord.
  Maar van mij mag jij hem toch stiekem wel winnen.
  Nog veel trainplezier in Colombia! Ziet er mooi uit daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten