maandag 6 april 2015

Opnieuw met aanvalsplannen in Dottignies

Een dag na de Ronde van Vlaanderen kwam Annemiek maandag alweer in actie. Op Tweede Paasdag reed ze eveneens in BelgiĆ« de GP de Dottignies. “Dat was toch wel even iets anders dan gisteren”, zegt ze. “Bijvoorbeeld qua ambiance, maar helaas ook met een minder interessant parcours. En zoals ieder jaar eindigde het in een massasprint. Ook al heb ik er samen met Iris en Ashleigh alles aan gedaan om dat te voorkomen. We hebben aangevallen tot we er bij neervielen. Daarbij waren de benen goed hersteld van Vlaanderen en dat viel me mee.”

Annemiek was zelf erg actief in de wedstrijd. “Ik wilde er in ieder geval een goede training van maken, want ik weet dat het lastig is om hier weg te rijden. Er zitten geen lastige klimmen of kasseien in het parcours en wind was er ook al niet. Dan weet je dat het moeilijk is om wat te proberen. Wel hadden we het plan om na achttien kilometer, op de klim, de koers hard te maken en vervolgens alles op een lint te krijgen op de keienstrook die volgde. Daarna wilden we aanvallen. Dat werkte perfect! Ashleigh reed weg, samen met een renster van Futuroscoop. Halverwege de koers werd zij echter teruggepakt.”

Zelf mee

De koers begon dus weer opnieuw, want er moest aangevallen worden om die massasprint te voorkomen. “Toen Ashleigh werd teruggepakt zijn we doorgegaan met demarreren en ik kwam zelf ook nog een keer in een mooie ontsnapping, samen met de Australische Amy Cure van Lotto en de Japanse Mayuko Hagiwara van Wiggle-Honda. Daarbij dacht ik dat ik de juiste ploegen mee had, maar helaas werd het opnieuw dichtgereden. In de massasprint die volgde gingen we voor Lotta Lepisto. Ik deed de lead-out voor haar. Een kilometer voor de finish ben ik gestart en ik heb haar tot de laatste bocht gebracht, maar daar kwam ze niet ideaal doorheen. Ze werd vierde en doordat ik de lead-out deed eindigde ik nog als dertiende.”

Klik hier voor de uitslag van de GP de Dottignies.

Gepost door: Annemiek op maandag 6 april 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten