dinsdag 17 mei 2016

Opnieuw geselecteerd voor Olympische Spelen

Net als in 2012 gaat Annemiek ook dit jaar naar de Olympische Spelen. Waar die vier jaar geleden in Londen werden gehouden, is dit jaar Rio de Janeiro het decor. Annemiek is door bondscoach Johan Lammerts opgenomen in de pre-selectie die is voorgedragen aan NOC*NSF en bestaat uit vier rensters die 7 augustus de wegwedstrijd gaan rijden. Naast haar zijn dat Anna van der Breggen, Ellen van Dijk en titelverdedigster Marianne Vos. “Uiteraard ben ik super blij om weer geselecteerd te zijn voor de Olympische Spelen!”, zegt Annemiek stralend. “Londen was een onvergetelijke ervaring en ik ben heel blij dat ik er nu ook weer bij mag zijn.”

Drie dagen na de wegwedstrijd wordt op 10 augustus ook de individuele tijdrit verreden. “Stiekem had ik gehoopt om ook de tijdrit te mogen rijden en ik vind het jammer dat ik daarvoor niet geselecteerd ben, omdat het parcours van de tijdrit mij wel ligt. Daarin zitten korte klimmen en hij is technisch. Helaas zijn er zoveel goede tijdrijders in Nederland en is het aantal plaatsen voor de tijdrit maar beperkt tot twee.” Die twee plaatsen zullen worden ingevuld door Van Dijk en Van der Breggen.

Met de wetenschap dat ze geselecteerd is, kan Annemiek nu verder werken richting topvorm op het juiste moment. “Het is heel fijn om nu zekerheid te hebben waar iedereen aan toe is, zodat we ons vanaf nu optimaal voor kunnen bereiden op de Spelen. Voor mij betekent dit niet dat ik de tijdritfiets aan de kant ga zetten, want er komt nog een NK tijdrijden en ik blijf ambities houden om mezelf in deze discipline verder te verbeteren.”

Geen Giro, maar Thüringen
Haar voorbereiding op de Olympische Spelen heeft Annemiek al wel uitgestippeld. “Na het NK ga ik direct op hoogtestage om dan net voor de Thüringen Rundfahrt terug te komen en deze koers te rijden om weer koershardheid in de benen te krijgen. Thüringen is lastig met elke dag korte klimmen. Ik denk dat die koers een hele goede voorbereiding is. Helaas rijd ik dit jaar geen Giro. Dat is de keuze van mijn ploeg geweest om deze wedstrijd dit jaar niet te rijden. Ik vind dat vooral jammer omdat ik nu de proloog niet kan rijden van de Giro, maar dit jaar liggen de prioriteiten nu eenmaal anders met de Olympische Spelen op het programma. Het parcours van Rio is enorm bergop, dus de voorbereiding via een hoogtestage met veel bergop trainen is voor mij ideaal richting de Spelen.”

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 17 mei 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten