zondag 14 juli 2019

Opnieuw eindzege in Giro Rosa

Voor het tweede jaar op rij heeft Annemiek de Giro Rosa gewonnen. In de vlakke slotrit kwam haar leidende positie in het klassement, zoals verwacht, niet meer in gevaar. Haar voorsprong op Anna van der Breggen in het eindklassement is 3.45 minuten. Annemiek’s ploeggenote Amanda Spratt eindigde als derde. Naast de roze trui heeft Annemiek ook het puntenklassement, het bergklassement en twee etappes gewonnen. “Ik ben heel trots op deze eindzege.”

De Giro Rosa fietsen, dat is tien dagen koers. De Giro Rosa winnen, daar komt eigenlijk veel meer bij kijken. In de afgelopen maanden stopte Annemiek heel veel werk in de voorbereiding op de grootste etappekoers binnen het vrouwenwielrennen. “Wat super fijn is, is dat ik dit net als de Ardennen klassiekers als een heel groot doel had gesteld”, vertelt ze. “Dat je dan je voorbereiding ervoor doet en vervolgens zo laat zien dat je in goede vorm bent op het moment dat je dat wil, dat is super fijn. Het geeft me ook veel vertrouwen richting de grote kampioenschappen.”

Annemiek haalt vertrouwen uit de zege, als het dus gaat om de toekomst. “Ik weet dat ik de formule in handen heb om te zorgen dat ik heel goed voorbereid kan zijn. Dat geeft een super lekker gevoel. Daarbij merk ik dat ik toch weer een stapje gezet heb en weer een stuk beter ben dan vorig jaar. Ook dat geeft me veel zelfvertrouwen en het geeft deze tweede zege in de Giro Rosa ook wel extra glans. Dat ik dan ook nog met zo’n voorsprong win, is wel heel tof. En daarbij waren die twee etappezeges heel bijzonder, in de regio waar ik altijd train.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Het was een Giro Rosa met veel hoogtemeters. “Dit was wel weer een heel andere Giro dan afgelopen jaar”, kijkt Annemiek erop terug. “Er werd veel geklommen. Daarbij ben ik nooit echt in de problemen geweest. Wel was het echt een beetje afwachten tot die eerste klimrit, maar dat hoort bij het rijden van een etappekoers. Ik denk dat ik ook steeds meer ervaring meeneem en dat maakt het ook iets makkelijker om een wedstrijd als deze als doel te stellen. Het heeft me in ieder geval niet meer stress gegeven, maar eerder meer energie.”

Die energie kreeg Annemiek ook wel van de sfeer in Italië. “Het is wel echt super tof om hier in de ‘maglia rosa’ rond te rijden. Overal hoor je mensen dat roepen en word je aangemoedigd. Die trui heeft in Italië wel echt aanzien en dan maakt het niet uit waar je zit in Italië. Het spreekt de mensen aan en dat is super tof. Dat het soms wat minder strak georganiseerd is, vind ik dan ook wel weer grappig. Ik kijk in ieder geval met een goed gevoel terug en ben erg trots op dit resultaat. Het is fijn om dat onder andere met mijn moeder te kunnen delen, hier aan de finish. Ik vind het heel speciaal dat zij er bij is.”

Foto’s: Sportfoto.nl / Arne Mill

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 14 juli 2019

Eén reactie op “Opnieuw eindzege in Giro Rosa”

  1. E. Kwant schreef:

    Gefeliciteerd,
    Jammer dat dit niet live te volgen was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten