zondag 6 mei 2012

Opbouwen naar tweede deel van het seizoen in Toscane

De voorjaarswedstrijden zitten erop! Het was super om deze periode met een goed gevoel te kunnen afsluiten met drie overwinningen in acht dagen! Na Luxemburg heb ik even een weekje wat rust genomen en was er wat tijd voor afspreken met vrienden en wat ontspanning. De koersfiets ging die week ook even aan de kant voor een mooie tocht op de mountainbike. Leuk om even wat anders te doen tijdens een mini break na het voorjaar.

Vervolgens ben ik naar Toscane gevlogen samen met Anna van der Breggen (van de onder 23 selectie), Loes Gunnewijk, Iris Slappendel en Marianne Vos. Later deze week komen ook nog Martine Bras, Adrie Visser, Chantal Blaak en Sabriena Stultiens (ook onder 23 selectie) deze kant op.

Dit trainingskamp met de nationale selectie in mei is voor het eerst. Met het wegvallen van de Tour de l’Aude en het annuleren van wat de opvolger van de l’Aude had moeten worden (de Tour du Languedoc-Roussillion) is er een behoorlijk gat ontstaan op onze wedstrijdkalender in mei en zo is er opeens ruimte voor een trainingskamp in deze periode. We zitten wel weer in het bekende hotel Zi Martino in Castagneto Carducci, waar we de afgelopen jaren altijd in maart zaten met de nationale selectie.

Een deel van mijn ploeg rijdt nu de etappekoers (8, 9 en 10 mei) en de wereldbekerwedstrijd in China (13 mei). Vorig jaar heb ik deze wedstrijden ook gereden en dat vond ik een geweldige ervaring. Ik heb er toen veel geleerd van Jeroen Blijlevens m.b.t. de sprint. Ik was daar toen kopvrouw en reed daar vooral om punten te pakken voor het wereldbekerklassement. Aangezien mijn doelen dit jaar niet liggen bij het wereldbekerklassement, maar gericht zijn op een optimale voorbereiding richting de olympische spelen en het WK Valkenburg, heb ik er voor gekozen om deze wedstrijden in China niet te gaan rijden. In plaats van het maken van zo’n verre reis is het beter om hier in Toscane weer te werken aan de basis met duurtrainingen en zo weer een fundament te leggen en op te bouwen naar het tweede deel van het seizoen! Het is bovendien ook heerlijk om hier weer even volledig te kunnen focussen op de trainingen en lekker tot rust te komen.

Gepost door: Annemiek op zondag 6 mei 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten