maandag 30 maart 2015

Op naar Vlaanderen

Met een zevende plaats heeft Annemiek in de Trofeo Alfredo Binda, de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen, een mooie klassering weten binnen te halen. Ze won de sprint van een uit ruim dertig rensters bestaande tweede groep. Zij finishten anderhalve minuut na een kopgroep van zes rensters, waarbij de Britse Lizzie Armitstead naar de zege reed. “Ik heb ook echt een superdag nodig om de meiden in die kopgroep, in een koers met zulke lange klimmen, te volgen”, vertelt Annemiek. “Daarom kan ik ook niet te teleurgesteld zijn over dit resultaat. Het laat zien dat ik in goede vorm ben voor de wedstrijden die komen.”

De goede uitslag op een parcours dat niet echt op haar lijf geschreven is, geeft Annemiek vertrouwen. “Ik had ook zeker een goed gevoel. Wel was ik opeens erg verkouden of het was een hooikoorts aanval. Opvallend genoeg heb ik dat hier wel ieder jaar met droog weer, dus ik begin een patroon te zien. Maar dat is uiteindelijk geen excuus. De zes die meezaten zijn op een parcours als dit gewoon beter.” Daar kwam nog bij dat Bigla ditmaal niet echt voor Ashleigh Moolman kon rijden. De Zuid-Afrikaanse kan normaal gesproken juist op een dergelijk parcours goed uit de voeten, maar voelde zich niet fit.

Vlaanderen

Wat de wedstrijd in ieder geval liet zien, is dat Annemiek er goed voor staat met het oog op onder meer het komende weekend. Dan wordt de Ronde van Vlaanderen verreden. In 2011 won ze die wedstrijd al eens en dat zou Annemiek graag nog eens herhalen. “In Vlaanderen heb je meer kortere fellere klimmen. Daar komen weer andere rensters naar boven toe. Ook daar verwacht ik te stuiten op sterke rensters als Anna van der Breggen, Pauline Ferrand-Prevot, Lizzie Armitstead, Ellen van Dijk en Elisa Longo Borghini. Ik hoop dat mijn team weer fit is en we op volle oorlogssterkte zijn!”

Klik hier voor de uitslag van de Trofeo Alfredo Binda.

Gepost door: Annemiek op maandag 30 maart 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten