zondag 27 mei 2012

Ook winst in Wijk en Aalburg!

Twee overwinningen in twee dagen! Met licht vermoeide benen van de Limburgse heuvels stond ik aan het vertrek in de 7 Dorpenomloop van Wijk en Aalburg. Bij aankomst was ik blij dat er voldoende wind stond, want dat maakt deze wedstrijd selectief en daardoor minder nerveus. Marianne moest haar thuiskoers helaas volgen vanuit onze ploegleidersauto, maar ook zonder haar stonden we met een sterk team aan de start en we waren vast van plan dit ook te gaan tonen in de wedstrijd!

Vrijwel gelijk vanuit vertrek zouden we het “op de kant zetten” en daardoor reden we na het eerste gedeelte met zijwind gelijk met een groep van 29 rensters weg met 5 rensters van Rabobank erbij. Volgens afspraak zouden we hier geen genoegen mee nemen en nog eens doortrekken. Na een tweede poging waren we nog met 15 rensters over, maar zoals wel vaker: wél met vrijwel alle kanshebbers er nog bij. Na de derde doorkomst over de finish deden we nog een poging en even waren we zelfs met drie Rabo’s los, maar later kwamen er toch nog een aantal rensters aansluiten, zodat we met 3x AA Drink (van Wanroij, Blaak, Olds), 1x Skil-Argos (De Goede), 2x Australie (Spratt en Elvin) en 3x Rabo (Iris, Pauline en ik) vooruit reden. De samenwerking was niet optimaal, omdat o.a. Olds niet mee wilde rijden.

Met twintig kilometer voor het einde zijn Iris en ik om de beurt gaan demarreren. Na een aanval van Iris nam ik over en kreeg ik Olds en Spratt mee. Een goede tactiek, want zo losten we o.a. sprintster Suzanne de Goede. Alleen met Olds had ik wel de snelste van het peloton bij me en aangezien zij twee weken terug de wereldbekerwedstrijd in China op haar naam heeft geschreven in een massasprint, wist ik wel dat het spannend zou kunnen worden. Spratt en ik probeerden om en om aan te vallen, maar Olds reageerde steeds alert op mijn aanvallen, zodat ik in de laatste kilometers me rustig heb gehouden voor de sprint. Op de video van Rabosport.nl is te zien hoe ik als eerste door de laatste bocht ging. Olds zat gelijk op een gaatje en kwam er niet meer langs.

Tijdens het trainingskamp in Toscane had ik al het idee dat mijn vorm nog steeds groeiende is en dat blijft enorm motiveren. Helemaal nu ik dit de laatste tijd ook in de uitslagen terugzie. De komende week ben ik in Nederland om zondag te vertrekken naar Baskenland voor een eendagskoers daar op dinsdag en een etappekoers (Bira) van donderdag tot en met zondag. Deze etappekoers rijd ik als voorbereiding op het NK weg en NK tijdrijden.

Gepost door: Annemiek op zondag 27 mei 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten