woensdag 18 september 2013

Ook volgend jaar bij Rabobank

Net als dit seizoen komt Annemiek ook in 2014 uit voor Rabobank-Liv/Giant. Hoewel er ook interesse was van andere teams, heeft ze haar contract bij de ploeg met een jaar verlengd. “Ik heb alles wel goed in overweging genomen, omdat ik al lang bij de ploeg met Marianne Vos in het team zit. Ook omdat ik misschien wel een keer toe zou zijn aan een nieuw avontuur”, vertelt Annemiek. “Maar ik heb in het begin van november een operatie gepland en dat gaf voor mij vooral de doorslaggevende factor om bij te tekenen.”

Heel belangrijk voor Annemiek’s keus is juist ook hoe het op dit moment in het team gaat. “Ik heb het goed naar mijn zin bij de ploeg en met die operatie in het vooruitzicht vind ik het wat prettiger om in een sterk team te zitten, waarbij niet alle druk op mijn schouders komt. Dat heb je toch wat meer wanneer je naar een nieuwe ploeg gaat. Ik heb wel mooie aanbiedingen gehad en die ook zeker serieus overwogen, maar dat was voor mij de doorslaggevende factor. Daarbij ook heel belangrijk is dat ik mijn teamgenoten eigenlijk nog niet wil missen, omdat ik het gewoon echt te goed naar mijn zin heb. We hebben een heel leuk team samen en dat was ook één van de doorslaggevende redenen.”

Tegenover het vertrek van vier van de huidige ploeggenotes staat de komst van Anna van der Breggen. Zij toonde dit jaar aan een zeer stabiele factor in de wereldtop te worden. Of daarmee de rol van Annemiek anders wordt vindt ze moeilijk te zeggen. “Met Anna komt een zeer sterke nieuwe renster naar de ploeg. Daar heb ik ook wel over nagedacht, maar ik hoop na de operatie ook weer op een niveau hoger uit te komen. Op zich is Anna bergop gewoon sterker dan ik, maar ik heb ook wel weer andere kwaliteiten, zoals mijn sprint. Ik denk dat zij daar ook van kan profiteren.”

Naast Annemiek verlengden ook Marianne Vos, Lucinda Brand, Pauline Ferrand-Prevot, Iris Slappendel, Roxane Knetemann, Thalita de Jong en Sabrina Stultiens hun contract bij Rabobank Liv/Giant. Megan Guarnier, Liesbet de Vocht en Rebecca Talen verlaten het team per 1 januari. Veldrijdster Sanne van Paassen doet dat aan het einde van het cross-seizoen. Annemiek kent de meeste ploeggenotes voor volgend seizoen dus al.

Gepost door: Annemiek op woensdag 18 september 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten