woensdag 24 april 2019

Ook in Waalse Pijl naar tweede plaats

Net als zondag in de Amstel Gold Race, is Annemiek woensdag ook in de Waalse Pijl als tweede geƫindigd. Wist ze in de Nederlandse klassieker de ontsnapte Kasia Niewiadoma niet meer te achterhalen, ditmaal was het wereldkampioene Anna van der Breggen die met een kleine voorsprong als eerste bovenkwam op de Muur van Huy. Voor Van der Breggen was het haar vijfde zege op rij in de koers, waar Annemiek na twee vierde plaatsen in de afgelopen jaren nu weer op het podium plaats mocht nemen.

“Het team reed echt super vandaag”, zo vertelt Annemiek als ze na afloop terugkijkt op de wedstrijd. “Na zo’n zestig kilometer wedstrijden hadden we de wind van opzij en daar hebben we het op de kant gezet. Vervolgens zijn Lucy en Spratty meegegaan met de aanvallen, waarbij ik me rustig gehouden hebben tot aan de Muur van Huy. Daar werd het ook dit jaar weer beslist.”

Even leek het erop dat Annemiek ditmaal niet mee zou doen om het podium. “Halverwege de Muur had ik er echt een hard hoofd in. Ik kon namelijk niet mee. Ik heb daar mijn eigen tempo gekozen, waarna ik juist nog weer heel veel rensters voorbij reed. Eerst Marianne en Kasia. Daarna kon ik ook Annika Langvad nog net passeren. Alles liep vandaag eigenlijk perfect, maar op de Muur was Anna gewoonweg sterker. Ik kom ieder jaar dichterbij! Dit was het eerste jaar dat ik dacht dat winnen ook echt mogelijk was.”

Foto’s: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 24 april 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten