donderdag 31 augustus 2017

Ook in tijdrit Boels Ladies Tour naar overwinning

Nadat ze dinsdag al de proloog won, heeft Annemiek donderdag wederom kunnen zegevieren in de Boels Ladies Tour. Opnieuw deed ze dat op haar tijdritfiets. Ditmaal stond in en rond Roosendaal een individuele tijdrit over 16,9 kilometer op het programma en net als bij de proloog in Wageningen bleek Annemiek daarin vier seconden sneller dan Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk. Door haar overwinning verstevigt Annemiek haar leiden positie in het algemeen klassement.

“Ik werd vandaag wakker en had zin om mijn benen te testen”, vertelt Annemiek. “Dat is niet hoe ik normaal wakker word op de dag van een tijdrit. Een tijdrit is namelijk maximaal afzien. Mensen denken van tijdrijders wel eens dat je het ‘leuk’ vindt om een tijdrit te rijden. Maximaal gaan, jezelf maximaal af laten zien om dat je anders niet hard genoeg gaat; dat is niet iets waar je naar uitkijkt! Maar vandaag was ik toch nieuwsgierig.”

Dat ze er dus toch naar uitkeek om de tijdrit te rijden, had ook met de proloogwinst van dinsag te maken. “Na die proloog had ik zeker al het idee dat ik goed ben en ik had daarom zin om te kijken hoe ik ervoor sta in een langere tijdrit. Het ging goed! Ik zakte nergens echt in en bij het tussenpunt lag ik één seconde achter op Ellen en dat wist ik uiteindelijk in het tweede deel om te zetten naar vier seconden voorsprong. Zeker in de laatste kilometers merkte ik dat ik maar door kon blijven gaan en niet inzakte.”

En zo zit de leiderstrui strakker om de schouders van Annemiek, met vrijdag een vlakke etappe van Gennep naar Weert. “Dat is de laatste kans voor de sprintersploegen, verwacht ik. Nu kan ik mijn positie gaan verdedigen, maar ik kijk ook erg uit naar de twee laatste dagen, wanneer we in Limburg rijden.” In het klassement staat Ellen van Dijk negen seconden achter Annemiek. Lisa Brennauer, de nummer drie, heeft veertig seconden achterstand.

Foto: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op donderdag 31 augustus 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten