zondag 27 maart 2016

Ook in Gent-Wevelgem bij de eersten

Achter solo winnares Chantal Blaak en in de voorste groep is Annemiek zondag als zesde gefinisht in Gent-Wevelgem. “Daarin werd vanuit het vertrek gekoerst, doordat er veel wind stond”, beschrijft ze de wedstrijd. “Je moet dan continu alert zijn op ploegen die het op de kant gaan zetten. Mijn hoofddoel was om goed te positioneren en bij elke kans waar het op de kant zou kunnen gaan van voren te zitten. Op die manier wilde ik als eerste de Kemmelberg oprijden. Ik reed heel attent en zat continu van voren.”

Die tactiek had succes. “Op de Kemmelberg reed ik weg met Emma Johansson, Ellen van Dijk en Lizzie Armitstead. Daarna ontstond een kopgroep van twintig rensters, waarna ik aanviel op de Baneberg en er een kopgroep ontstond met Van Dijk, Johansson en Carmen Small. Boels reed dit helaas weer dicht. Na de tweede keer Kemmelberg en daarop volgend de Monteberg ontstond weer een kopgroep van twintig renners, doordat Boels het na de Monteberg op de kant trok. Namens Orica zaten Sarah Roy en ik erbij. Helaas had Gracie geen goede dag vandaag, want anders had zij er zeker bij gezeten. Nu waren we maar met twee vertegenwoordigd op vier van Boels, terwijl Wiggle met drie was.”

Het beste eraf
Wat volgende was een ontzettend zware finale met allerlei aanvallen van het Boels-Dolmans team. “Sarah en ik moesten volgen. Blaak viel aan en ik reageerde, maar ik zat niet gelijk in haar wiel. Daarna kwamen Johansson en Brennauer erbij. Met zijn drieën reden we maximaal, maar we kregen het niet dicht. Ze liep alleen maar uit en bij ons drieën was het beste er wel af na het reageren op alle aanvallen van Boels.”

Met Blaak op stoom werd het vervolgens vooral nog een strijd om plek twee. “In de laatste kilometer reageerde ik op aanvallen van Boels en ik was daardoor niet meer fris voor de sprint om plek twee. De meiden die op een sprint gokten eindigde op het podium. Ik rijd steeds de finale, voel me goed en val aan… Het is wachten tot ik een keer het geluk aan mijn zijde heb en hopelijk is het dan ook een wedstrijd met Orica, waar we met meer meiden in de kopgroep zitten en iedereen goede benen heeft!”

Klik hier voor een video samenvatting van Gent-Wevelgem

Extra koers
Nu volgt voor Annemiek een extra wedstrijd. Komende woensdag start ze in de Pajot Hills Classic. “Chloe McConville is geblesseerd en daardoor kwam er een plekje vrij voor deze koers. Na overleg met mijn trainer Louis Delahaije en de ploegleiding hebben we besloten dat dit voor mij een prima voorbereiding is op de Ronde van Vlaanderen. Zeker ook aangezien deze wedstrijd over de Muur en de Bosberg gaat leek het mij wel een mooie koers om te rijden. Ik houd van dit soort wedstrijden met korte klimmen en wilde woensdag toch nog een laatste intensieve training doen voor Vlaanderen. Met deze klimmen in het parcours gaat dat zeker goed komen en daarna blijf ik met mijn team in België om het parcours van de Ronde van Vlaanderen nog te verkennen.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 27 maart 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten