zaterdag 22 juli 2017

Ook in achtervolgingsrit La Course naar de winst

In Marseille heeft Annemiek, na donderdag al op de Izoard te hebben gewonnen, zaterdag ook de achtervolgingsrit van La Course op haar naam geschreven. Ze mocht als eerste van start in de 22,5 kilometer lange etappe, waarbij de rest op basis van de achterstand na donderdag moest achtervolgen. Daarbij werd haar voorsprong eigenlijk alleen maar groter. Op ruim anderhalve minuut achterstand finishte Lizzie Deignan als tweede. “Het was natuurlijk afzien, maar ik heb ook ontzettend genoten van de ambiance!”

Om klokslag één uur mocht Annemiek starten en daarbij sprintte ze er vandoor. “Ik wilde direct vol gas rijden”, vertelt ze. “Zo hoopte ik de rest te demotiveren. Maar ik had ook geen informatie, want we reden zonder oortjes, en dat maakte het wel lastig. Ik wilde me aan mijn tactiek houden om me iets voor de klim wel wat te sparen, maar werd wel wat nerveus toen ik zag dat Lizzie Deignan, Megan Guarnier en Elisa Longo Borghini samenwerkten.”

Dat drietal was achter Annemiek gestart en zij hadden op elkaar gewacht, waardoor ze een klein groepje vormden. En waar in het parcours een aantal bochten van driehonderdzestig graden opgenomen waren, kwamen de rensters elkaar dus weer tegen. “Ik wilde die klim in het parcours vervolgens echt verpletteren en daar ben ik voor gegaan. Toen ik daar bovenkwam en het verschil doorkreeg, wist ik dat het binnen was.”

De wedstrijd van donderdag, dat was toch eigenlijk wel de koers waar het om ging. “Dit was een mooie bonus. Vooral de Izoard overwinning staat in mijn geheugen gegrift. Dat is één van de mooiste overwinningen uit mijn carrière. Maar dit was ook door de ambiance een heel mooie zege. De laatste drie kilometer heb ik echt genoten.”

Foto: ASO

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 22 juli 2017

7 reacties op “Ook in achtervolgingsrit La Course naar de winst”

 1. Frans Maesen schreef:

  Wow wat een athlete ben jij ! Goed interview op de Vlaamse tv, bedankt Annemiek. Hopelijk volgend jaar een echte “Tour de France” voor dames met alles erop en eraan. Succes !!!

 2. Arie Alblas schreef:

  Je bent een voorbeeld voor een ieder. Na de val in RIO zo,n prestatie….. geweldig……

 3. Peter Bijlhouwer schreef:

  Wat een top prestatie. Minder dan een jaar na de val in Rio en dan zo iets neerzetten. Diepe buiging.

 4. olivier P schreef:

  Bravo Annemiek. Formidable course. Dommage que je n’ai pas pu venir, j’aurais apprécié.
  Tu es la numéro 1 depuis longtemps pour moi, mais dans 2 ou 3 semaines tu le seras officiellement au classement mondial
  Merveilleux…Continue de me faire rêver.

 5. v. Delft F en A. schreef:

  We hebben heel veel genoten van jou geweldige prestaties, al vanaf ‘s- Heerensberg bij het NK , de Giro en nu weer in Frankrijk. We wensen je nog een heel fijn seizoen toe, want dat heb je dik verdiend.
  Petje af voor jou..
  Groeten van Ad en Francien v. Delft uit Drunen.

 6. Cees schreef:

  Respect! Wat een geweldige prestatie!

 7. Peter & Judith schreef:

  Super Annemiek!!!
  Proficiat met deze mooie overwinning!!
  Tot maandag in Boxmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten