zondag 11 september 2022

Ook eindzege in Challenge by La Vuelta

Na haar eindzeges in zowel de Giro d’Italia als de Tour de France Femmes, heeft Annemiek ook de Challenge by La Vuelta op haar naam geschreven. Hoewel die laatste wedstrijd in haar ogen niet een Grand Tour is zoals de anderen, heeft ze daarmee een uniek trilogie voltooid. Na een vijfde plaats in de ploegentijdrit waarmee de Vuelta woensdag begon, legde Annemiek donderdag de basis voor haar eindzege met een solo overwinning in de bergrit. Daarna kwam haar leidende positie niet meer in gevaar.

De Vuelta was voor Annemiek vooral ook een goede test met het oog op het aankomende WK in Australië, waar ze inmiddels al naar onderweg is met het vliegtuig. “Vooral de tweede dag heb ik echt wel vertrouwen getankt, vooral bergop”, zo kijkt ze terug op de vijfdaagse koers. “Na vijf weken zonder competitie, is het toch best wel spannend hoe het zal gaan. Als het gaat om mijzelf, maar ook om hoe de concurrentie ervoor staat. Dat gaf wel vertrouwen. Met een goed gevoel ga ik nu op weg naar Australië.”

Na de ploegentijdrit bedroeg Annemiek’s achterstand in het klassement 25 seconden. “Maar daar legden we, samen met de tweede dag wel de basis voor de eindwinst”, zo zegt ze. “Het was ook pas de eerste ploegentijdrit die ik met Movistar reed. Ik wist dat ik de tweede dag mijn slag moest slaan en dat heb ik gedaan. Dan is het natuurlijk super als je ook die bevestiging krijgt, dat je in orde bent. De andere dagen was het niet meer zo heel spannend. Mijn ploeg heeft heel goed verdedigd. Daarbij hebben we de derde en vierde dag ook nog voor Arlenis gereden en ik ben blij dat ik ook zo mijn bijdrage heb kunnen leveren.”

Er staat Annemiek nu een lange reis voor de boeg naar Australië, waar ze bij de WK zowel de individuele tijdrit als de mixed relay en wegwedstrijd zal rijden. “Nu vlieg ik van München naar Singapore en van daaruit stap ik weer over op het vliegtuig naar Sydney. Ik heb dus een lange 24 uur voor de boeg. Van de andere kant; ik ben een goede slaper in het vliegtuig en ik heb me al een beetje aangepast aan de andere tijdzone. Dat gaat wel goed komen. Dinsdagochtend kom ik in Australië aan. Daar heb ik zin in, nadat het leuk was om in Spanje met mijn ploeggenotes te koersen.”

Foto’s: Sprint Cycling Agency

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 11 september 2022

14 reacties op “Ook eindzege in Challenge by La Vuelta”

 1. Thomas schreef:

  What a great year for the Team and for you Annemiek! Congratulations!!

 2. Gijs van kessel schreef:

  Super dame gefeliciteerd

 3. Jelle de Gruyter schreef:

  Van harte gefeliciteerd met de drie truien. Super! Als Wageningers zijn we allemaal nog extra trots op je!
  Heel veel succes in Australië!

 4. Kiemthin Tjong Tjin Joe schreef:

  DIt is zo inspirerend, Annemiek! Een mens kan dus, ook als je bijna 40 bent, nog steeds beter worden en ook nog de beste van de wereld! En dan heb ik het niet over een teamsport of een sport waar je gewoon slimmer kan spelen (zoals Ronaldo bij voetbal of Federer bij tennis), maar wielrennen, waarbij je je niet kan verschuilen. Hulde!

 5. Toine Schoutens schreef:

  Gefeliciteerd met het winnen van La Vuelta. Goed dat je alvast bent begonnen met de tijdaanpassing voor de tijdzone in Australië, het gaat je zeker helpen. Wist je overigens dat deze methode een naam heeft? We noemen het chrono coaching, een techniek die o.a. door Jacco Verhaeren is ontwikkeld om te reizen zonder jetlag en om het piek-prestatie-moment (doorgaans rond 17u) samen te laten vallen met het moment dat deze prestatie moet worden geleverd. Vraag aan bijvoorbeeld Hugo Haak of Guido Vroemen naar hun bevindingen, zij werken ermee. Succes in Australië!

 6. john van het einde schreef:

  Topper gefeliciteerd.Er staat werkelijk geen maat op jou.En ik zag dat je alweer aan het trainen was met Valverde.
  Op naar het WK.Het kan n jaar worden om van te smullen.
  Succes

 7. Dave Ellens schreef:

  Wat een prestatie Annemiek, ik heb de laatste jaren zo ongelooflijk genoten van jouw sport prestaties. Je bent een ‘beest 😉 Hopelijk heb je genoeg dagen om te wennen aan het tijdsverschil en ik kan niet wachten tot de tijdrit. Zet ‘m op 👍💪🇳🇱🏆🙏 groetjes Dave uit Sittard

 8. José Castillo Fuentes schreef:

  Que buen regalo de cumpleaños me has dado con esa victoria de la vuelta, siempre es un deleite verte destrozar la carrera, mi cumpleaños es el 12 setiembre y ahora todos tus fans queremos verte de arcoiris 🍀

 9. René Bos schreef:

  Geweldig Annemiek, het was al een geweldig seizoen en het wordt alleen maar beter !!!!!!!

 10. Fred de lange schreef:

  Echt supermooie prestatie. Je bent een held 🦸

 11. Henk vd Bergh schreef:

  Geweldig gedaan weer Annemiek. Ongekend succesvol ben jij. Slaap leker tijdens de vlucht en heel veel succes in de jacht op ” catch the rainbow” by rockband Rainbow. Voor extra motivatie op de bike😉

 12. Math Thewessen schreef:

  Wat ben jij een kanjer, ik heb weer genoten van je geweldige Vuelta. Succes op het WK.👍👍

 13. Klaas Swart schreef:

  Weer een prachtresultaat Annemiek!
  En veel succes in Wollongong.

 14. Bert Maas schreef:

  Gefeliciteerd met weer een mijlpaal. Roze Geel en Rood in het zelfde jaar. Succes de komende weken op het WK. Daar kun je al de kleuren op 1 shirt verzamelen. 💪👊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten