vrijdag 4 augustus 2017

Ontspannen door criteriums en nu weer op hoogte

Ik ben onderweg naar Italiƫ begonnen met het schrijven van dit bericht. In Livigno begin ik vandaag namelijk voor de derde keer dit jaar aan een hoogtestage. Daarover zo meer, maar eerst even wat over de afgelopen twee weken. Daarin heb ik namelijk heel wat criteriums gereden en dat is me zeer goed bevallen. Het waren twee ontspannen weken thuis, gecombineerd met het rijden van zeven criteriums. Nog nooit heb ik er in een tijdbestek van elf dagen zoveel gereden.

Wat het rijden van die criteriums zeker extra leuk maakte, was dat ik ze bijna allemaal heb kunnen combineren met een bezoek aan vrienden of familie. Daardoor waren het ook nog eens twee weken waarin ik allerlei mensen gezien en gesproken heb, die ik al een tijd niet meer had gezien. Iets waar de komende tijd door een druk programma ook weer geen tijd voor is, helaas.

En ik heb zeker ook genoten van de criteriums zelf. Het was bijzonder om te merken hoeveel mensen La Course gezien hebben en mij zelfs bedankten, omdat ze er zo van hadden genoten. Al met al waren de afgelopen twee weken voor mij een soort van een ontspannen ‘break’. Na een drukke periode kon de druk er even af en was het eigenlijk ieder criterium ontspannen koersen en nagenieten van de mooie periode die ik heb gehad met het NK, de Giro Rosa en La Course.

Terugkijkend op de afgelopen maanden denk ik dat dit nu al mijn beste seizoen ooit is. Dat was voor mij altijd 2011, toen ik drie wereldbekerwedstrijden wist te winnen, waaronder de Ronde van Vlaanderen. Maar dit jaar ben ik denk ik nog sterker. En ik geniet er nog steeds van! Van het trainen en het rijden van de wedstrijden.

Zoals gezegd ben ik inmiddels dus in ItaliĆ«. Ditmaal voor een hoogtestage op mijn favoriete trainingslocatie, waar ik nog een keer alles op alles ga zetten om in topvorm aan de start te komen voor de wereldkampioenschappen in het Noorse Bergen. Een dag voor de start van de Boels Rental Ladies Tour, met de proloog in ‘mijn’ Wageningen, kom ik terug. Helaas rijdt mijn ploeg toch geen Lotto Belgium Tour, omdat de organisatie van die wedstrijd geen overnachtingen aanbiedt. Dat is tegen de regels van de UCI in en is budgettair niet op te brengen voor de ploeg. Daardoor zal de Boels Rental Ladies Tour mijn laatste wedstrijd voor de WK zijn.

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op vrijdag 4 augustus 2017

2 reacties op “Ontspannen door criteriums en nu weer op hoogte”

  1. theo ortsen schreef:

    Hoi annemiek, ben al jaren een bewonderaar van je, en dat wordt steeds sterker. Ik ben zelf ook met een traject bezig en jouw doorzettingsvermogen geeft mij ook kracht om door te zetten. Ik zal je zekers langs de kant aanmoedigen tydens de Boelsronde

  2. Leonoor schreef:

    Leak dat je ons op de hoogte houdt. Heb je zien sleuren aan kop in Alblasserdam & Oostvoorne – mooi! Succes met je trainingskamp en dan vlammen in Bergen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten