zaterdag 28 februari 2015

Omloop Het Nieuwsblad luidt seizoen in

We schrijven 28 februari 2015. Het wielerseizoen is voor Annemiek nu echt begonnen. Ze heeft zaterdag haar eerste koers weer gereden, de Omloop Het Nieuwsblad. Daarin finishte ze in de eerste groep achter Anna van der Breggen en Ellen van Dijk, die met de eerste twee plaatsen in de uitslag aan de haal gingen. “Het was pittig”, vertelt Annemiek op het moment dat ze nog op adem komt na de finish. “Ik merkte dat waar het maximaal gaat, ik nog net even iets tekort kom. Er stond ook best veel wind. Bij de Molenberg ging het bijvoorbeeld op de kant en dat wist ik, dus daar ligt het niet aan. Maar het ontbreekt nog wel aan de scherpte om dan net van voren te zitten.”

Het devies: koersen rijden. “Ik mis nu nog wat koershardheid en kom daardoor tekort. Qua inhoud merk ik dat het wel goed zit. Na de laatste passage van de Lange Munte besloten we met zijn vieren te gaan rijden en namens het team Ashleigh Moolman te sparen. Samen met Elisa Longo Borghini van Wiggle reden we alles of niets. Toen we daaraan begonnen was de achterstand zo’n vijftig seconden en we kwamen nog erg close.”

In de achttien koppige groep zat Annemiek namens Bigla alleen met Moolman. “We hadden gehoopt met drie meiden in de finale te zitten. Dat waren er dus twee en helaas waren we beiden net niet goed genoeg om mee te zitten met Anna en Ellen, maar dat zijn natuurlijk ook wel twee klasbakken die wegreden. Ik mis zelf dus de hardheid en de inhoud is er wel. Een lange tijd driehonderd watt rijden wil goed, maar op de klim even dat maximale nog niet. Daar heb ik nog wat wedstrijden voor nodig en dan komt dat ook wel.”

Gepost door: Annemiek op zaterdag 28 februari 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten