vrijdag 26 februari 2016

Omloop Het Nieuwsblad kick-off voor mooi voorjaar

Terug van het trainingskamp staat de Omloop Het Nieuwsblad nu echt voor de deur. Het is een mooi vuurproef voor het peloton en de start van het klassieke voorjaar, waarin nog veel mooie koersen op de planning staan. Na de Ladies Tour of Qatar wordt het voor Annemiek de tweede wedstrijd dit seizoen. Woensdag kwam ze terug van Tenerife en in België verkende ze met Orica-AIS het parcours al. Opnieuw geeft ze antwoord op een aantal vragen.

Je start zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad. Kijk je daar naar uit?
“Ja, zeker. Ik heb er natuurlijk een heel lange voorbereiding op zitten en Qatar al wel gereden, maar in mijn hoofd begint het zaterdag echt. Dan heb je echt wel zoiets van ‘laat het nu maar beginnen’. Waar ik door operaties andere jaren soms pas in december kon beginnen met trainen, merk je nu dat je alles wel hebt afgewerkt. De testen geven me wel aan dat ik er echt klaar voor ben.”

Voel je je ook beter dan in Qatar?
“Ik heb op Tenerife wel wat afbeultrainingen gedaan aan het einde. Daar heb je wel wat aan, maar om beter te worden heb ik wedstrijdhardheid nodig. Ik merkte al wel dat het koersen in Qatar er al wel voor heeft gezorgd dat ik een stapje heb kunnen zetten. Daardoor heb ik op trainingskamp ook wel echt betere trainingen kunnen doen.”

Dit seizoen rij je voor een nieuw team, Orica-AIS. In welke rol gaan we jou terugzien?
“We zijn denk ik een aanvallend ingestelde ploeg. Niet met één specifieke kopvrouw. Dat trekt me wel echt. Katrin Garfoot en Gracie Elvin reden in Qatar echt heel goed. En ook Amanda Spratt rijdt heel sterk. De ploeg draait dus. Het doel zal zijn om met meerdere rensters in de finales van de koersen te komen. Dat heb ik zelf ook nodig om koersen te winnen. Ik zal mede kopvrouw zijn, met een aantal rensters die de betreffende wedstrijd liggen. Alle klassiekers zijn voor mij belangrijk.  Vanaf de Omloop Het Nieuwsblad is ieder weekend in het voorjaar er dus één waarop ik me focus. Dat zijn allemaal koersen die me liggen, maar ik ben niet de koerskapitein in dit team. Die rol heeft Amanda.”

Waar liggen jouw persoonlijke doelen dit jaar?
“Eigenlijk in alle World Tour wedstrijden. Te beginnen met de Strade Bianche, maar ook de Trofeo Alfredo Binda, Ronde van Drenthe, Waalse Pijl, Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem. Het voorjaarsprogramma bestaat uit allemaal wedstrijden die me liggen. Daar ben ik beter dan in de meerdaagse koersen. En daarin ligt het eerste doel, want in het voorjaar wordt ook de selectie voor de Olympische Spelen bekend. Ik zit nu in de voorselectie van zes meiden en wil zelf graag een goed voorjaar rijden.”

Gepost door: Aschwin Kruders op vrijdag 26 februari 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten