zondag 24 maart 2013

Offday in Trofeo Alfredo Binda

Een collectieve offday, zo noemde Annemiek het optreden van zichzelf en haar team in de Trofeo Alfredo Binda. “Niemand haalde z’n niveau”, zo laat ze na de finish in ItaliĆ« weten. De overwinning in de tweede wereldbeker wedstrijd van het seizoen ging naar de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Zij won solo. Annemiek kwam als zevende over de streep.

“Op de eerste klim voelde ik me al verre van goed”, gaat Annemiek verder met haar verhaal. “Ik had nog wel de hoop dat mijn gevoel in de race zou verbeteren, maar ik had het bergop moeilijk. Een verklaring daarvoor heb ik niet, want ik voelde me tijdens het trainingskamp juist goed worden. Ditmaal had ik geen last van de kou. Al regende het wel continu.”

Longo Borghini reed weg met de Australische Amanda Spratt. Daarachter deden de Rabobank rensters veel werk in de achtervolging. “Marianne Vos probeerde het gat dicht te knallen en op de finishlijn ging ik er met nog twee ronden te gaan overheen, maar ook mij lukte het niet. Daarna werd het gat snel groter en werd het rijden voor een korte klassering. Mijn uitslag was beter dan mijn gevoel in de wedstrijd.”

Gepost door: Annemiek op zondag 24 maart 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten