zaterdag 8 juni 2013

Nu vol op de aanval in Bira

In de Emakumeen Euskal Bira is Annemiek inmiddels alweer twee dagen verder. Na haar vierde plaats in de openingsrit volgden een lastige etappe op vrijdag en een zeer pittige tijdrit op zaterdag. Daarbij had ze vrijdag niet echt haar dag. “Het regende, het hagelde en het onweerde. Daarbij hadden we een spekgladde afdaling”, vertelt ze. Het overkomt haar niet gauw, maar juist daar verloor Annemiek de aansluiting. Ze moest zelfs wat vallende rensters ontwijken. “Ik was ook blij toen het wat harder ging regenen. Daardoor spoelde de gladheid weg. Snel vergeten en op naar de tijdrit.”

Die tijdrit over 13,4 kilometer stond zaterdag gepland. Een pittige rit, want de rensters moesten over een heuvelachtig parcours. “Het eerste deel ging lekker. Op de klim halverwege heb ik tijd verloren. In dat tweede deel kreeg ik het ook lastiger en op die klim had ik moeite om goed door te trekken.” Annemiek zette uiteindelijk de twaalfde tijd neer. Ze gaf 1.18 minuten toe op winnares Emma Johansson. Die reed een uitzonderlijk sterke tijdrit, want de nummers twee, drie en vier in de uitslag verloren allen 38 seconden op de Zweedse. “Dat zijn grote tijdverschillen ten opzichte van vorig jaar. Toen was het bijna hetzelfde parcours, hoewel het ditmaal wel iets langer was. Emma reed een heel sterke tijdrit.”

Johansson verstevigde met de overwinning haar leidende positie in het klassement. Daarin telt Annemiek inmiddels niet meer mee en dus heeft ze voor zondag maar één groot doel. “Er zijn kansen voor de aanval nu. Daar ga ik ook voor!”

Gepost door: Annemiek op zaterdag 8 juni 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten