maandag 3 juli 2017

Niet opgelet en flink tijd verloren in Giro Rosa

De vierde dag in de Giro Rosa is niet de dag van Annemiek gebleken. Verre van zelfs. Het peloton werd in de vlakke etappe uit elkaar gereden door toedoen van Boels-Dolmans en WM3, Annemiek mistte de slag en verloor uiteindelijk twee minuten. “In een tiendaagse etappekoers moet je iedere etappe honderd procent gefocust zijn en vandaag was ik dat niet”, was ze na afloop helder over haar rijden. “Ik lette niet op, van voren gingen ze rijden en ik reed achter de feiten aan.”

Op zo’n veertig kilometer van de finish kwam de splitsing in het peloton er. “Mijn teamgenotes lieten zich allemaal terugzakken en zij gingen rijden, maar van voren ‘roken’ de ploegen die strijden om het algemeen klassement natuurlijk hun kans om te profiteren van deze misser. Dit mag je niet overkomen als je klassementsambities hebt. Simpel.”

Orica-Scott zette alle zijlen bij om het verschil niet te groot te laten worden en slaagde daar lange tijd nog vrij goed in. “Mijn team is blijven rijden om dat gat zo klein mogelijk te houden, maar vooral op het einde wilden de sprintersploegen er natuurlijk ook voor gaan. Toen liep het verschil snel op.”

Aan de finish likte Annemiek haar wonden. De balans opgemaakt; 1.59 minuten verlies in de etappe en gezakt naar de vierde plaats in het klassement, met 2.17 minuten achterstand op leidster Anna van der Breggen. “Het enige dat ik nu kan doen is alle focus op de tijdrit van morgen en de dagen die gaan komen, om daarin tijd terug te gaan pakken.”

Gepost door: Aschwin Kruders op maandag 3 juli 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten