vrijdag 24 juni 2016

Niet nogmaals bloemen op NK

Twee dagen nadat ze haar tweede Nederlandse titel op de tijdritfiets pakte, is Annemiek vrijdag zevende geworden in de wegwedstrijd van het NK wielrennen. Daarin ging Anouska Koster met de overwinning aan de haal. De Rabo-Liv renster was in een sprint met twee sneller dan Janneke Ensing. Het duo reed in de finale weg uit een uitgedund peloton, waaruit ook Annemiek meermaals probeerde te ontsnappen. In tegenstelling tot die twee rensters kreeg zij echter nooit de ruimte van de grote groep. In de sprint bleek de zevende plaats in de uitslag het maximaal haalbare.

“Het was een weinig selectieve koers”, kijkt Annemiek terug. “Er zaten te weinig bochten in het parcours en er was te weinig om het peloton uiteen te slaan. De uitslag zegt denk ik genoeg, ook al bleven er nog twee vooruit. Anouska demarreerde precies na een aanval van mij en het had voor mij geen zin om alleen de koers hard te maken.”

Lange tijd reed een viertal vooruit, maar nadat Rabo-Liv eenmaal probeerde een waaier op te zetten, werd er in de laatste vijftig kilometer flink aangevallen. “Ik had besloten om in de laatste twee rondes actief te koersen, maar het verschil maken is hier gewoon ontzettend moeilijk. Geef mij maar Limburg. De selectievere parcoursen vind ik mooier. Bij de beloften zag je ook dat er op dit NK niet veel mogelijk was. Niettemin ga ik nu met een tevreden gevoel op hoogtestage. Daar ga ik lekker trainen de komende drie weken en die trui die ik woensdag veroverde zit me goed.”

Gepost door: Aschwin Kruders op vrijdag 24 juni 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten