vrijdag 21 augustus 2015

Niet geselecteerd voor WK

Johan Lammerts heeft afgelopen donderdag de volledige WK-selectie bekend gemaakt en helaas zit ik daar niet bij. De bondscoach wilde iedereen duidelijkheid geven en zeker nu het WK in Richmond is moeten er natuurlijk allerlei tickets en andere dingen op tijd geregeld worden. Daarbij kunnen de geselecteerden zich vanaf nu focussen op het WK. Natuurlijk heb ik daar alle begrip voor. Er zijn zoveel Nederlandse rensters die van internationaal topniveau zijn, dat het begrijpelijk is dat er zeven fitte rensters geselecteerd worden voor het WK en ik behoor daar nu niet bij.

Persoonlijk had ik er op gehoopt dat er een laatste plek open gelaten zou worden. Zeker aangezien de sportarts wel positief gestemd is over het verloop van mijn herstel. Aan de andere kant voel ik me ook alleen op mijn plek op een WK als ik daar in topvorm aan de start kan staan en na deze val had ik al wel afscheid genomen van mijn plan om daar na mijn hoogtestage in een super conditie aan de start te staan. Ik heb nu duidelijkheid en weet ik waar ik aan toe ben. Het is wel even schakelen, omdat ik zo graag nog toe had willen werken naar een heel mooi laatste doel voor dit seizoen. Nu dit wegvalt voel ik me momenteel even een beetje ‘doelloos’.

Gelukkig ben ik niet het type om heel lang hier in te blijven hangen en ik wil dan ook liever niet te lang terugkijken op wat er is gebeurd, maar probeer weer vooruit te kijken. Ik hoop dat ik dit seizoen nog kan afsluiten met één of meerdere koersen. Ik moet daarvoor even in overleg met mijn ploeg en ploegarts, maar zoals ik me nu voel moet het zeker wel weer mogelijk zijn om dit seizoen nog te koersen. Dit weekend ga ik weer wat langere duurtrainingen doen en als dat gaat wil ik daarna weer kijken of ik ook weer een intensievere training aan kan. Ik heb een heel grote klap gemaakt, maar ik ben ook enorm verbaasd over het herstelvermogen van mijn lichaam. Ik hoop dat dit herstel zich zo voort blijft zetten!

Gepost door: Annemiek op vrijdag 21 augustus 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten