zaterdag 29 juni 2019

Net naast podium bij wegwedstrijd NK

Drie dagen na haar nationale titel op de tijdrit, heeft Annemiek zaterdag ook de wegwedstrijd gereden bij de NK wielrennen. In Ede finishte ze ditmaal net buiten het podium; vierde. Lorena Wiebes greep het goud door de sprint te winnen van een eerste groep, die met nog zo’n tien kilometer te gaan tot stand kwam door toedoen van Annemiek. “Ik heb genoten om deze thuiswedstrijd te reden. Mijn naam stond op de weg geschreven en ik heb ook veel mensen mijn naam horen roepen. Erg leuk!”

Het was in Ede echt aan de rensters om er wat van te maken, want het parcours was verre van selectief. “Het was wel heel mooi om zo toch nog een finale op te zetten op dit parcours, dat niet selectief was en ook niet uitnodigde tot koersen”, vertelt Annemiek erover. “Dat was wel een gemiste kans voor dit NK wielrennen. Met wind, keitjes, smalle of bochtige stukken had je hier echt wel meer kunnen doen. Ik hoop dat ze er volgend jaar een wat mooier parcours van maken.”

Maar het initiatief werd dus wel door de rensters genomen en hoewel Wiebes uiteindelijk wel won, deed ze dat niet in een verwachtte massasprint. “Voor mij was het hoogtepunt van dit NK weg wel dat ik samen met Moniek nog even een mooie actie kon maken in de laatste tien kilometer. Ik had Moniek gevraagd om met tien kilometer te gaan bij de rotonde naar links super hard te gaan. Ze zette ze de aanval op, zodat ik door kon trekken in het bos, waar het een beetje omhoog liep. Op die manier hoopten we toch nog iets van de finale te kunnen maken.”

‘Het gaat om die trui’
Met een aantal rensters sloot Annemiek bij het restant van de kopgroep aan, waarna ze het nog een keer probeerde. “Nadat ik was gegaan ging Anna en later Ellen. Daarna ging Lucinda Brand solo. Ik dacht even dat zij het ging redden, maar er kwam toch nog reactie en ik heb het daarna ook zelf nog weer geprobeerd. Het allerbeste was er bij mij toen wel af. Dan mis je wel een ploeg om zo’n actie te doen. Toch ben ik wel tevreden. Of ik dan twee, derde, vierde of wat dan ook wordt, dat maakt me dan niet uit. Het gaat om die trui. Maar als je de finale dan toch hebt kunnen kleuren, dan kan ik er toch nog tevreden over zijn.”

‘Moeilijk er iets van te maken’
Zo sloot Annemiek een mooie week in eigen regio af. “Het hoogtepunt van de week was het NK tijdrijden. Het is heel lekker om de bevestiging te hebben van de goede vorm en die heb ik eigenlijk vandaag ook weer gehad. De renners kunnen ook een koers maken, maar als je kijkt naar de deelnemerslijst waren er met Parkhotel, Boels-Dolmans en CCC eigenlijk maar drie ploegen die wat konden ondernemen. Dan is het toch moeilijk om er iets van te maken en weet je dat het een rustige koers gaat worden. Zo rustig zelfs, dat ik morgen weer vijf uur ga trainen om toch nog een beetje trainingskilometers te maken in deze NK week. Dat zegt denk ik genoeg over hoe fit ik hier uitkom.”

Foto: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 29 juni 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten