woensdag 21 april 2021

Net buiten de prijzen in Waalse Pijl

Drie dagen na haar derde plaats in de Amstel Gold Race, heeft Annemiek in de Waalse Pijl net naast een podiumplaats gegrepen. Achter winnares Anna van der Breggen, die de koers voor de zevende keer op rij op haar naam schreef, kwam ze als vierde over de streep. Op de Muur van Huy werd Annemiek van Vleuten nog net voor de streep gepasseerd door Italiaans kampioene Elisa Longo Borghini. De Poolse Kasia Niewiadoma werd tweede.

“Dit is denk ik altijd de grootste uitdaging van de drie”, keek Annemiek na de wedstrijd terug, doelend op de Ardennen drieluik, waartoe ook de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik behoren. “Zoals eerder gezegd denk ik dat Luik me het beste ligt. De Waalse Pijl ligt van de drie juist het meest ver van mijn favoriete race af. Maar we hebben vandaag een goede koers gereden met de ploeg. Zelf zat ik er ook wel lekker in en ik voelde me beter dan met de Amstel Gold Race.”

Waar het peloton vaak met een vrij grote groep aan de afsluitende beklimming van de Muur van Huy begint, was dat ditmaal anders, mede door toedoen van Annemiek en Team Movistar. “We hadden het plan dat ik de klim voor de muur, met nog tien kilometer te gaan, zou gebruiken voor een aanval. Ik kreeg daarvoor ook een super goede lead-out van Leah Thomas en Katrine Aalerud. Die bereidden ook heel goed die aanval voor, maar ik kon daar niet het verschil maken.”

Kleine groep met favorieten
Toch had het de aanval wel degelijk effect. Een aantal van de favorieten, waaronder Amstel Gold Race winnares Marianne Vos, kon niet mee. “Het dunde uit tot een groep van tien rensters, waarmee we voorop bleven en de laatste keer de Muur moesten gaan doen. Dan weet je wel dat ze een jasje hebben uitgedaan, doordat ik aanviel en wat er daarvoor gebeurde. Daardoor stegen mijn kansen wel, maar Anna liet gewoon duidelijk zien dat dit de koers is die haar ├ęcht heel goed ligt. Met die Muur van Huy ben ikzelf nog steeds niet helemaal vrienden.”

Maximaal afzien
De zege zat er dus niet in. “Maar ik denk dat we alles goed hebben gedaan. Het enige waar ik van baal vandaag, is dat Elisa Longo Borghini me vlak voor de streep nog voorbij reed. Dat was gewoon dom. Toen ik op 75 meter van de streep achterom keek, had ik haar achter me gelaten. Het gaat was heel groot en ik voelde haar niet weer aankomen, maar ik had nog een keer moeten kijken. Buiten dat was het maximaal afzien op de Muur. Ik had me super goed voorbereid en volgend jaar gaan we het gewoon opnieuw proberen, maar eerst gaan we het zondag proberen in Luik-Bastenaken-Luik. Daar kijk ik ook erg naar uit. Op het erg vroege opstaan na dan, haha.”

Foto: Photo Gomez Sport

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 21 april 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten