zondag 28 april 2013

Negende in slotrit GP Elsy Jacobs

In de tweede en tevens laatste etappe van de GP Elsy Jacobs is Annemiek zondag negende geworden. De rit eindigde in een sprint, waarbij Annemiek’s ploeggenote Marianne Vos met de winst aan de haal ging. Voor haar reed het team in de slotrit ook, want Vos had de leiding in het klassement. Door een mindere dag verloor Annemiek zaterdag haar goede positie in het klassement. Vrijdag won ze de proloog van de korte etappekoers in Luxemburg, haar eerste overwinning van het seizoen.

“Ik ben tevreden en heb goed gereden”, gaf Annemiek na afloop aan. Ze had er samen met de andere rensters van het Rabobank-Liv/Giant Team nog een zware taak aan gehad om de wedstrijd te controleren. “Het was behoorlijk lastig om de trui van Marianne te verdedigen aangezien het een secondespel was en er ook nog eens heel veel werd aangevallen. Samen met Megan, Pauline en Sabrina heb ik de hele wedstrijd gecontroleerd. Op de plaatselijke ronde had ik het idee dat iedereen er moedeloos van werd dat wij steeds meezaten. Er was voor hen geen wegkomen aan. Of iedereen was op een gegeven moment ook gewoon moe.”

Dat iedereen vermoeid was geraakt zou zomaar kunnen, want op de plaatselijke ronde werd op de klim nog amper aangevallen. Zelfs Orica-AIS, dat met Emma Johansson de tweede plaats in handen had, leek er niet meer in te geloven. “Ondertussen ging ik er ook nog voor om in een goed groepje terecht te komen, met rensters die niet gevaarlijk waren voor het klassement van Marianne. Dat lukte helaas niet. Op het klimmetje van de plaatselijke ronde zat ik wel steeds attent mee. Ik heb nog een paar keer geprobeerd om door te trekken na de klim en ook op drie kilometer voor de finish ben ik nog eens in de aanval gegaan, maar helaas werd het toch een massasprint.”

Vos won die sprint dus, maar het dat gebeurde niet op een manier die je vaak ziet. “De finish was op een heel lastige aankomst, met een afdaling en dan op vijfhonderd meter voor de finish op volle snelheid een bocht door naar rechts. Marianne zat daar perfect en herhaalde het kunststukje dat wij daar vorig jaar samen deden. Toen werden we één en twee. Nu won ze ook met afstand.”

Gepost door: Annemiek op zondag 28 april 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten