donderdag 23 juni 2016

Nederlandse titel na uitstekende tijdrit

In Middelharnis is Annemiek woensdagavond voor de tweede keer in haar carrière Nederlands kampioene tijdrijden geworden. Ze legde het 30,8 kilometer lange parcours in 38.17 minuten af. Daarmee reed ze een gemiddelde snelheid van liefst 48,2 kilometer en was ze veruit de snelste. “Als je zo bezig bent met een doel, zo’n snelheid haalt en met zo’n groot verschil wint, is dat heel mooi”, is Annemiek na afloop blij. Haar voorsprong op de winnares van zilver, Chantal Blaak, was liefst 1.41 minuten.

“Gelijk uit vertrek reed ik al zo’n hoog wattage dat ik eerste vijftien kilometer twijfelde of de powermeter wel klopte”, kijkt Annemiek terug. “Maar ook de snelheden die ik zag waren hele tijd boven de vijftig kilometer per uur. Ik kan niet geloven dat ik zo veel power had vandaag. Ik heb hier wel enorm naar toegeleefd met mijn trainer Louis Delahaije en met mechanieker Pat Ryan van mijn ploeg heb ik gisteren de ronde drie keer verkend, notities gemaakt maar ben ik ook al vanaf november bezig geweest met mijn tijdritfiets, materiaal, positie en houding naar aanleiding van uitkomsten van de windtunneltest. Ook met Marcel Hesseling, mijn voedingsdeskundige, heb ik hiernaar toegeleefd. We hebben een voedingsplan opgesteld om toe te werken naar Rio en ook voor deze tijdrit.”

Dat Annemiek snel was, viel juist ook te zien aan een andere categorie. “Ik zat met mijn tijd heel dicht op de winnende tijd van de beloften. Normaal rijden we ongeveer even hard als de junioren, maar nu had ik bijna op het podium gestaan tussen de mannen onder de 23 jaar. Ik ga deze donderdag nog even heel hard genieten, nadat ik vannacht in het rood-wit-blauw geslapen heb. In de Thüringen Rundfahrt kan ik het rood-wit-blauwe pak voor het eerst tonen. Daar kijk ik naar uit!”

Gepost door: Aschwin Kruders op donderdag 23 juni 2016

2 reacties op “Nederlandse titel na uitstekende tijdrit”

 1. Tineke schreef:

  He Annemiek,
  Wauw, what een race en….het rood-wit-blauw were ‘ back’ !
  Veel succes vandaag. Wie weet wacht er aan ‘ de meet ‘ nog een prachtige verrassing.
  Op je fiets, is het elke dag een feestje!

 2. Gerard Mocking schreef:

  Hoi Annemiek,

  Wat heb ik gisteren van je genoten in de volgauto die ik zelf bestuurde, ik heb dit vaker mogen doen maar je prestatie van gisteren was echt van buiten categorie.
  Als je weer eens een volgauto kan gebruiken zal ik dat met plezier doen.
  Met deze ook de felicitaties van Hennie.
  Ik kom je morgen weer aanmoedigen op het wegkampioenschap, wij wensen je veel succes toe.

  Groetjes van een trotse oom,

  Gerard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten