woensdag 21 juni 2017

Nederlandse tijdrittitel met succes verdedigd

Voor het tweede jaar op rij is Annemiek woensdag Nederlands kampioene tijdrijden geworden. In de gemeente Montferland, waar deze week alle nationale kampioenschappen verreden worden, was ze drie seconden sneller dan Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk. Het brons ging naar olympisch kampioene Anna van der Breggen. “Het rood-wit-blauwe truitje hoeft dus mooi niet de kast in”, zegt Annemiek lachend. “Het is heel mooi dat ik die andere meiden allemaal weet te verslaan hier.”

Er moest 25 kilometer gereden worden en daarbij realiseerde Annemiek al de snelste tussentijd. Op dat moment had ze tien seconden voorsprong op Van der Breggen en veertien op Van Dijk. De laatste kwam dus nog wat dichterbij, maar kon Annemiek niet van de zege houden. “Ik vond het wel wat moeizaam gaan vandaag. Vorig jaar zat ik de helft van mijn tijdrit in een flow. Dat was nu niet zo en ik had niet het idee dat ik een topdag had vandaag, maar toch kreeg ik bij het tussenpunt te horen dat ik sneller was dan Ellen en Anna. Dat verraste me wel echt.”

In aanloop naar de Nederlandse kampioenschappen ging Annemiek, ook met het oog op de Giro Rosa, op hoogtestage. “Tijdens die hoogtestage heb ik wel heel veel op de tijdrit getraind. En eerder heb ik al aan mijn houding gewerkt. Het lijkt erop dat ik weinig power verloren ben en ik weet zeker dat ik beter ben gaan klimmen. Met het oog op de Giro geeft me dit dan ook heel veel vertrouwen.”

Visitekaartje voor WK
Het prolongeren van de Nederlandse titel was een doel en dat het dan lukt is natuurlijk super. Annemiek: “Dit is echt onwijs lekker. Als je me vanochtend had verteld dat ik de titel zou prolongeren, had ik dat niet direct kunnen geloven. Ik wist dat het mogelijk was, maar ik had in mijn leven Ellen nog maar één keer verslagen. Dit was de tweede keer. Ik wist dat het een hele uitdaging zou worden. Hiermee geef ik denk ik een mooi visitekaartje af met het oog op de WK in Noorwegen.”

Zin in wegwedstrijd
En dan is er zaterdag ook nog een kans op een tweede titel. Daar moet Annemiek het echter wel zonder ploeggenoten doen. “Voor zaterdag blijft het onveranderd. Je moet goed in orde zijn en dat ben ik. Maar je moet zaterdag ook echt wat geluk hebben. Die teams kunnen hun brede selectie uitspelen. Maar ik heb vleugels en heb er gewoon veel zin in.”

Foto’s: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 21 juni 2017

5 reacties op “Nederlandse tijdrittitel met succes verdedigd”

 1. Joop de winter schreef:

  Van Harte Gefeliciteerd. Kon er niet bij zijn net als vorig jaar in middelharnis want ik zat in zweden voor een tourtocht van 300 km.

 2. Gerard Mocking schreef:

  We hoorden niet zoveel meer van jou de laatste paar maanden! Trainen, trainen, trainen denk ik.
  Maar …… daar is ze weer, als een duveltje uit een doosje! NL kampioen tijdrijden.
  Van harte gefeliciteerd! Ga zo door, het lijkt of je nu op de top zit van je carrière.
  Ik ben trots op de dochter van nicht Ria.

 3. Henk Dijksterhuis schreef:

  GEWELDIG gereden Annemiek, hier kun je zo trots op zijn en heel veel inspiratie uit halen… dit helpt je hopelijk ook in de komende weken in de Giro Rosso.
  Wie weet wat er nog voor moois aan komt… VAN HARTE EN GENIET..

 4. Klaas Swart schreef:

  Van harte gefeliciteerd!
  Je schrijft hierboven: ” Maar ik heb vleugels …..”, dat lijkt op ‘mechanische doping’ , oppassen voor de controles dus.

 5. Rene . schreef:

  .Gefeliciteerd. Mooi hoogtepunt in een seizoen van constant hoog niveau. Topsport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten