zondag 6 april 2014

Naar vijfde plaats in Ronde van Vlaanderen

Met de vijfde plaats als resultaat is Annemiek zondag uit de Ronde van Vlaanderen gekomen. Daarmee toonde ze zich opnieuw in de voorste gelederen tijdens een wereldbeker wedstrijd, nadat ze eerder ook al vijfde werd in de World Cup Drenthe. “Ik weet nu dat ik weer mee kan doen in de koers”, liet Annemiek na afloop weten. “Wel heb ik gemerkt dat de topvorm er nog niet is, maar ik weet ook dat die niet ver weg is. Vorige week was ik echt teleurgesteld over mijn wedstrijd in de Trofeo Alfredo Binda. Nu was ik nog niet helemaal goed genoeg, maar ik doe in ieder geval weer mee.”

Om meer aansprak te kunnen maken op de overwinning wist Annemiek dat ze aan moest vallen. “In mijn achterhoofd wist ik wel dat ik vandaag nog niet top was en dat ik dus moest proberen om eerder weg te rijden dan rensters als Ellen van Dijk, Lizzie Armitstead en Emma Johansson. Dat probeerde ik dan ook direct op de eerste klim, de Wolvenberg na ruim veertig kilometer. Als team hadden we ook geen sprinter achter de hand, dus de tactiek van aanvallen was juist wel goed. We kwamen echter niet weg en dan is het toch wachten tot de finale.”

In die finale kwam Annemiek op de klimmetjes nog wel wat tekort. “Daarop had ik wel moeite vandaag. Ik heb Ellen ook weg zien rijden en zij won uiteindelijk solo. Op de Oude Kwaremont werd ik gelost door de eerste meiden in koers en daarna ben ik, net als vorig jaar samen met Anna, weer naar voren gereden op de Paterberg. Daarbij pikten we Lucinda en Pauline nog op, waardoor we er een ploegentijdrit van konden maken om nog weer naar voren te komen. We kwamen nog ver, maar helaas niet ver genoeg.”

Met het resultaat en haar wedstrijd kon Annemiek na afloop leven. “Ik heb gemerkt dat ik die extra punch en echte topvorm nog niet heb. Daarvoor heb ik nog wat extra wedstrijden nog. Niettemin heb ik vandaag de mogelijkheden aangepakt die er waren. Volgende week heb ik de vorm nog weer wat aan te scherpen en tijdens de Energiewacht Tour de puntjes op de i te zetten. Dan gaan we kijken hoe het daarna gaat.”

Gepost door: Annemiek op zondag 6 april 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten