dinsdag 24 september 2019

Na twee wereldtitels nu brons bij WK tijdrijden

Na twee wereldtitels op rij, is Annemiek dinsdag derde geworden in de tijdrit van de wereldkampioenschappen wielrennen. De Amerikaanse Chloe Dygert won in Yorkshire met een flinke voorsprong, waar Anna van der Breggen ditmaal het zilver pakte. “Ik ben teleurgesteld”, kon Annemiek het gewoonweg niet anders omschrijven. “Als je zo erg naar iets hebt toegeleefd en er hard voor hebt gewerkt, dan is dit gewoon echt een teleurstelling. Ik had echt geen goede dag.”

Dygert deed vorig jaar in Innsbruck door een blessure niet mee aan de WK, waar ze een jaar eerder in Bergen net naast een medaille greep. Nu was het wel raak voor de 22-jarige renster. Annemiek gaf over 30,3 kilometer 1.54 minuten op haar toe, waar ze 21 seconden verloor op Van der Breggen. “Dit is gewoon heel zonde”, zo zei ze na afloop. “Ik had heel graag weer een jaar die mooie regenboogtrui aan willen hebben. Toch kan ik het ook wel relativeren, want het is niet dat ik het in de bochten heb laten liggen. Het is gewoon een groot verschil.”

Het was niet de dag van Annemiek, zo had ze zelf onderweg ook door. “Ik was lekker weg, maar op de klimmetjes waar ik normaal het verschil wil maken, ging het niet. Mijn benen liepen al vrij snel helemaal vol. Ik kon niet door blijven trekken en zat er niet lekker in. Achteraf zag ik dat mijn gemiddelde wattage echt een stuk lager was dan bijvoorbeeld tijdens de Nederlandse kampioenschappen tijdrijden. Ik weet in ieder geval dat ik veel beter kan.”

Start uitgesteld
Een belangrijke factor was dinsdag ook het weer. Bij de beloften, die eerder op de dag reden, kwamen door diepe waterplassen zelfs renners ten val. De start van de vrouwenwedstrijd werd zelfs met een half uur uitgesteld. “Het was wel even een test hoe je met veranderende omstandigheden omgaat”, aldus Annemiek. “Ik denk dat we daar prima mee om zijn gegaan en ik heb er totaal geen stress van gehad. Mede ook omdat je weet dat voor iedereen de omstandigheden hetzelfde zijn. Het zou anders zijn geweest als de helft van het startveld droog had gereden en anderen niet.”

Olympische Spelen
Met het oog op de Olympische Spelen van 2020 liet Dygert zich met deze zege in ieder geval gelden. “Misschien is dit wel een beetje een waarschuwing.Β In Bergen was ze al vierde en het is een jonge meid die veel progressie maakt. Het verschil is nu heel groot, maar wel met een off-day. Ik weet dat als ik wel gewoon een goede dag heb, ik er wel heel dichtbij kan zitten. Dit zet me wel echt even op scherp.”

Foto’s: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 24 september 2019

3 reacties op “Na twee wereldtitels nu brons bij WK tijdrijden”

  1. Joost kerkhove schreef:

    De kunst van verliezen zit hem in het aanvaarden. Spoel dit verlies snel door en focus op wat komen gaat. Succes! πŸ‘πŸ‘πŸ‘

  2. Bryan Lustria schreef:

    You’ll be back stronger as always! Just keep on fighting!

  3. Leo schreef:

    Toch geweldig gereden terwijl je niet goed was! Natuurlijk wil je dat rainbow tricot weer maar je bent nu geweldig gewaarschuwd voor β€˜t grotere doel !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten