zondag 23 mei 2021

Na sterk Spaans blok de focus nu op Tokio

Nadat ze begon met zeges in de vierdaagse Setmana Ciclista Valenciana en eendaagse Emakumeen Nafarroako Women’s Elite Classic en ze vervolgens in drie andere eendaagse wedstrijden ook op het erepodium stond, heeft Annemiek haar ‘Spaanse campagne’ zondag afgesloten met een tweede plaats in het eindklassement van de Ronde van Burgos. “En ik denk dat ik heel tevreden mag zijn met die tweede plaats. Ik heb in de afgelopen weken weer vertrouwen opgedaan.”

Echt vlak is het sowieso al niet veel in de Spaanse wedstrijden en dat werd in de eerste drie dagen van de Vuelta a Burgos dan ook wel duidelijk. Zondag ging er in de koninginnenrit echter nog een schepje bovenop. “De finish lag op de Lagunas de Neila”, vertelt Annemiek. “Dat was bijna twaalf kilometer klimmen en super pittig. Er was een kopgroep vooruit, met daarin met Katrine, Paula en Jelena drie ploeggenotes van mij. Katrine hield het daarbij tot achthonderd meter voor de streep vol. Ze was alleen nog met Clara Koppenburg vooruit. En het was dat SD Worx zo hard reed, anders had ze zomaar de etappe kunnen pakken.”

Moordend tempo
Het was SD Worx dat met Anna van der Breggen en Demi Vollering een gooi deed naar de dag- en eindzege. “Anna en Demi reden echt een moordend tempo omhoog. Ik had graag willen aanvallen, maar dat zat er helaas niet in. Ik heb een lange koersperiode van acht weken gehad, met eigenlijk maar één weekend geen wedstrijd ertussen, en kwam nu net tekort om het verschil te maken. In de laatste honderd meter probeerde ik het nog met een aanval, maar Anna was gewoon beter en had nog wat over. Ze sprintte van me weg en op dit moment ben ik ook tevreden met die tweede plek.”

Met haar tweede plaats in de slotrit en eindklassement kon Annemiek dus zeker leven. “Ik denk dat we als ploeg trots kunnen zijn op hoe we hebben gekoerst hier. We hebben er als team het maximale uitgehaald. Daarbij was dit een mooi wedstrijd. De Ronde van Burgos bestaat al een paar jaar als nationale wedstrijd in Spanje. Je kon van de ene kant wel merken dat ze daar vandaan komen, maar van de andere kant is het ook de organisatie van de gelijknamige wedstrijd voor mannen en was het super professioneel. Het was heel veilig en goed georganiseerd. Een mooie aanwinst voor onze kalender.”

Op naar Tokio
Na afloop stapte Annemiek, samen met haar teamgenote Katrine Aalerud direct in de auto. “Ik ga nu weer een trainingsblok inlassen en we zijn samen onderweg naar Andorra. Dat is voor mij een nieuwe plek, waar ik nog nooit op hoogte geweest ben. We sluiten even aan bij een aantal mannen van Movistar die zich op de Tour de France aan het voorbereiden zijn. Ik rijd nu dus zes uur vanaf Burgos, samen met Katrine, die ook heel goed heeft gereden. De vijfde plek was haar beste resultaat in de World Tour tot nu toe. Zij gaat dus ook heel tevreden naar hoogte en ik denk dat we er nog een schepje bovenop kunnen doen. Ik heb vertrouwen en nu gaat de focus echt volle bak op Tokio.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 23 mei 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten