zaterdag 15 maart 2014

Mooie vijfde plaats in World Cup Drenthe

In de voorbeschouwing op het seizoen gaf Annemiek afgelopen week nog aan dat ze hoopte dit seizoen weer mee te kunnen doen in de finales van de World Cup wedstrijden. Daarvoor zou de Ronde van Drenthe zaterdag waarschijnlijk nog te vroeg komen, maar wie een blik op de uitslag werpt zal nu wat anders zien. Het werd een zware wedstrijd en daarbij kon Annemiek met de besten mee. Ze wist uiteindelijk als vijfde te finishen. “En daar ben ik heel blij mee”, straalde ze na afloop. “Ik ben wel duizend doden gestorven toen Ellen (van Dijk) het gat dicht ging rijden en alles voor de VAM berg op de kant ging, maar ik hing eraan!”

Annemiek’s ploeggenote Anna van der Breggen bleef uiteindelijk vooruit met de Britse Lizzie Armitstead, waarbij de laatste de rapste was in het sprintje. Het Rabo Liv team had daarvoor al een flinke slag geslagen door het peloton middels waaiers in groepen te splijten. Daarbij kwam Van der Breggen samen met Iris Slappendel, ook al van Annemiek’s team, vooruit te rijden. Van der Breggen bleef dus over en Armitstead sloot aan. Daarachter controleerde Annemiek, met als gevolgd dat de achtervolging op de koplopers niet echt goed op gang kwam. Ze wist zelf uiteindelijk naar de vijfde plaats te sprinten.

Na de finish kon Annemiek niets anders dan met een goed gevoel terugkijken. Op haar eigen prestatie en die van haar team. “Ik zat zelf op de juiste moment van voren en bij de keien zaten we als ploeg super goed gegroepeerd. Na die keien hebben we het als team ook op de kant gezet en daardoor ontstond de kopgroep. Ik ben er trots op hoe wij vandaag als team hebben gekoers en ben blij met mijn eigen vorm. We hebben laten zien dat we samen echt sterk zijn en Anna toonde dat ze een klasbak is.”

Gepost door: Annemiek op zaterdag 15 maart 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten