woensdag 19 april 2017

Mooie vierde plek in Waalse Pijl

Achter winnares Anna van der Breggen, die voor het derde jaar op rij zegevierde, is Annemiek woensdag naar een mooie vierde plaats gereden in de Waalse Pijl. Waar drie rensters al met een voorsprong aan de Muur van Huy begonnen, was Annemiek achter hen de sterkste achtervolger op de slotklim. “Een uitslag waar ik absoluut tevreden mee ben”, zo vertelt ze. “Best of the rest! Hopelijk is er zondag in Luik nog meer mogelijk.”

Want Luik-Bastenaken-Luik is ook de koers waarvoor Annemiek op voorhand haar kansen hoger inschatte. “Op Luik ben ik meer gefocust. Ik wist dat dit niet echt de koers voor mij was. Toen ze wegreden op de Cote de Cherave kon ik gewoon niet mee, maar dat had ik ook wel ingecalculeerd. Had ik willen ontsnappen, dan had ik daarvoor al weg moeten rijden.”

Dat lukte niet, waarna Van der Breggen ontsnapte op de Cote de Cherave, samen met Lizzie Deignan en Kasia Niewiadoma. Annemiek: “Op die Cherave was ik denk ik ook wel één van de meer ervaren rensters en wist ik dat ik het daar niet eens meer moest proberen. Daar gaf ik het al op en dan zie je dat ik op de Muur iedereen wel weer voorbij rijd. Ik had die drie ook op de Muur gewoon niet kunnen volgen. Dit was wat erin zat.”

‘Graag een overwinning’
En zo haalt Annemiek opnieuw een ereplaats binnen in een klassieker, maar geen zege. “Ik had graag al mijn derde, vierde en vijfde plaatsen ingeruild voor een overwinning. Daar doe ik het voor en niet voor podiumplekken. Al moet ik wel zeggen dat ik heel blij was met mijn podiumplaats in de Amstel Gold Race. Het is sowieso heel mooi en een beloning om op het podium te staan in een World Tour wedstrijd. Zeker ook hier. Ik koers om het spel te spelen. Zo is iedere koers leuk.”

Waar ze echter niet voor koerst is het eindklassement van de World Tour. Puur omdat ze later in het seizoen de punten op de concurrentie lijkt te verliezen, aangezien ze niet alles kan rijden. “Met het klassement van de World Tour houd ik me niet bezig. Ik sta er goed voor, maar wist voor deze koers ook niet wat mijn achterstand was. Dat komt ook omdat ik niet alle wedstrijden ga rijden. Ik start bijvoorbeeld niet in Californië.”

Er zit nog meer in
Zeker is dat Annemiek verwacht nog meer te kunnen dan wat ze nu laat zien. Dat geeft hoop voor de rest van het jaar. “Ik ben nu een stukje beter dan ik vorig jaar was in deze periode, dus als ik hierna weer ga trainen, denk ik dat ik nog weer een stap kan zetten dit seizoen. Terwijl ik denk dat een aantal anderen al wel aan hun top zitten op dit moment.”

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 19 april 2017

3 reacties op “Mooie vierde plek in Waalse Pijl”

 1. Geard Mocking schreef:

  Hoi Annemiek,

  Je heb weer een goede koers gereden en zo als je zelf zeg de best of de rest.
  Ik weet dat het geen doel is maar die leiders trui had je ook goed gestaan.
  Veel succes in LBL

  Groetjes,

  Hennie en Gerard

 2. Dirk Anné schreef:

  Annemiek; Je reed weer een uitstekende koers, die overwinning komt wel gewoon er blijven in geloven.
  Veel succes voor zondag;

 3. Jos noy schreef:

  Was weer top Annemiek👍
  Hoop echt dat het je gaat lukken in L B L
  Alvast heel veel succes 🚴🏼👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten