vrijdag 8 december 2017

Mooie erkenning voor droomjaar

Na een aantal weken op reis door het land, heb ik de trainingen in Australiƫ inmiddels weer opgepakt. Ik blijf hier nog een tijdje en daardoor kon ik afgelopen week bijvoorbeeld ook niet aanwezig zijn bij het wielergala. Daar werd ik verkozen tot wielrenster van het jaar. Dat werd gedaan door een vakjury die bestaat uit oud-renners (Club48) en deels ook van de bond van actieve wielrenners. Het is een mooie erkenning. De hoogtepunten waren voor mij in 2017 het winnen van de tijdrittitel op de WK en het winnen van La Course, maar er waren zoveel mooie resultaten dit jaar.

Toen ik het rijtje van ‘meest opvallende resultaten’ zag op Cyclingonline, besefte ik nog even extra dat ik echt een ‘droomjaar’ heb gehad, waarin ik maar doelen bleef stellen en zelfs mijn droomdoel (wereldkampioen worden) wist te verwezenlijken.

Het winnen van een sportverkiezing is niet waar je het voor doet als topsporter en dit jaar hadden we zo’n geweldig jaar in de breedte bij de vrouwen, dat ik niet zomaar had verwacht dat ik gekozen zou worden. Toch is het iets waar ik wel trots op ben, zeker omdat je naam altijd in dat rijtje met beste wielrensters van het jaar blijft staan!

Mijn moeder nam de prijs namens mij in ontvangst, omdat ik zelf in Australiƫ op trainingskamp ben met mijn ploeg. De eerste drie trainingen zitten er weer op en ik merk dat drie weken vakantie mij heel goed hebben gedaan, maar mijn niveau is nu wel flink lager. Mijn ploeggenoten trappen hier momenteel wat makkelijker de kilometers en hoogtemeters weg dan ik. Toch heb ik geen spijt van mijn drie weken vakantie zonder fiets. Ik heb samen met Kim een topvakantie gehad en heel veel dingen kunnen doen die ik anders in het seizoen niet kan doen. Bovendien was het ook uniek om drie weken met Kim op te trekken. In mijn seizoen heb ik niet altijd tijd voor vrienden, dus dit was even super!

In Australie ga ik in januari ook een aantal koersen rijden. De Tour down Under, Cadels Evans Great Ocean Road Race en ook de Herald Sun Tour. Er zit een tijdrit in, dus dat gaat de eerste keer zijn dat ik in mijn regenboogtrui mag rijden!

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op vrijdag 8 december 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten