donderdag 17 september 2020

Mogelijke polsbreuk na val in Giro Rosa

Bij een massale valpartij in de zevende etappe van de Giro Rosa is Annemiek donderdag hard tegen de grond gegaan. Daarbij heeft ze waarschijnlijk haar pols gebroken. “Ik ben op dit moment onderweg naar het ziekenhuis, samen met de dokter van onze ploeg”, laat ze vanuit Italië weten. “Aangezien mijn pols niet goed eruit ziet en naar binnen wijst, verwacht ik dat die gebroken is. Ik ben nu naar het ziekenhuis onderweg om daar foto’s te maken.”

In de etappe van donderdag was nog een kleine groep over die ging sprinten voor de overwinning. Het ging mis in aanloop naar die sprint. Annemiek: “Er was een valpartij voor mij. Volgens mij gingen er een aantal meiden van Team Sunweb tegen de grond. De valpartij was vrij massaal in de laatste kilometer en ik kon het niet ontwijken. Heel erg zonde en balen.” Na het bezoek aan het ziekenhuis zal duidelijk zijn wat de gevolgen van de val precies zijn. Annemiek was de leidster in het algemeen klassement.

Foto: Getty Images

Gepost door: Aschwin Kruders op donderdag 17 september 2020

16 reacties op “Mogelijke polsbreuk na val in Giro Rosa”

 1. Matthieu schreef:

  Ik ben benieuwd naar je beslissing of je het WK nog gaat/kunt rijden. The best of luck!

 2. Herman Borger schreef:

  ik hoop dat het inmiddels vooruit gaat met je.
  spoedig herstel .

 3. Tineke Onstenk schreef:

  Lieve Annemieke, wat was je goed bezig! Heel veel sterkte met de operatie en de komende tijd daarna. Het zal wel onmogelijk zijn om de WK te rijden. Troost dat er nog vele zullen volgen!!! Tineke Onstenk

 4. Harry schreef:

  Doet me meteen denken toen Annemiek op koers lag om Olympisch kampioen te worden. Nu lag ze op koers om de giro te winnen. Beterschap Annemiek.

 5. Heel veel beterschap Annemiek en sterkte met het verwerken van deze klap. Gelukkig beperkt de schade zich tot het bovenlichaam en kan je je conditie op peil blijven houden. En ondanks dat je het wk zal moeten missen heb je nog altijd de kampioenstrui van het EK waarmee je je mag onderscheiden straks in het peloton.
  Nogmaals beterschap.

 6. E. Kwant schreef:

  Heel erg balen voor je. Helaas gebeuren dit soort dingen. Zoals je zelf al zegt: “Part of the job”.
  Nu herstellen en weer terugkomen. Dit niveau ga je wel weer halen

 7. Matthieu schreef:

  Héél spijtig dit. Zoals je zelf zegt: part of the job… Knap zo’n uitspraak. Ik wens je een goed herstel.
  Gr. Matthieu

 8. Rob (in USA) schreef:

  We are so sorry to hear of this injury, and it is so unfair after the incredible training and preparation you have made this season. We hope if surgery is needed that the results are excellent and that your recovery is swift. Your spirit and your performance provide great inspiration to many, and we will continue to cheer for you.

 9. Ralph Moore schreef:

  Looked like Lizzie D got squirrely and clipped Marianne’s wheel.

 10. Petra Ossenkoppele schreef:

  Zó keigoed, zó geïnvesteerd , al zoveel meegemaakt en zo heerlijk opweg in dat maglia Roda: Annemiek ik vind het vreselijk voor je. En gun je meer dan goede beterschap en daarna nieuwe kansen. Ik blijf je dan en blijf je volgen. Heel veel sterkte. Lieve groet, Petra Ossenkoppele-Ede

 11. Donné Elzinga schreef:

  Ik hoop enorm dat het meevalt en op een wondertje zodat je toch kunt uitrijden! 🚴‍♀️

 12. Kim schreef:

  Echt heel erg!!! Ik hoop dat het toch mee valt en je snel kunt werken aan een goed herstel. Zet m op!! Er zijn zoveel mensen, waaronder ik zelf, waar je een enorme inspiratie voor bent!

 13. Thierry schreef:

  Ik vind het super erg voor je Annemiek. Spoedig herstel gewenst!

 14. Raoul schreef:

  Ik wens u heel veel sterkte toe. Een goede ‘revalidatie’ gewenst, hopelijk zien we u weer snel op de weg. Het is genieten om u iedere keer te zien strijden, aan te vallen. Echt SUPER!!!

 15. Joost Kerkhove schreef:

  Dat is balen. Hopelijk komt alles goed en kan je de Giro uitrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten