donderdag 7 maart 2019

Met vertrouwen naar Strade Bianche

Het is een meer dan bijzondere wedstrijd; de Strade Bianche. Zaterdag staat Annemiek aan de start van die Italiaanse koers die bekend staat om haar gravelwegen. Ze start er ook met ambitie. “In de Omloop Het Nieuwsblad heb ik afgelopen weekend wel vertrouwen getankt”, zo zegt ze. “Daardoor ga ik als mede-kopvrouw van start. Ik verwacht dat Amanda Spratt en Lucy Kennedy ook zeker goed zijn. Samen vormen we een mooi blok.”

De editie van 2018 was wel een heel heroïsche. Door sneeuwval leek de koers een dag voor de start zelfs afgelast te gaan worden, maar uiteindelijk werd er toch gereden. Slechts 59 rensters haalden de finish binnen de tijdslimiet. Die kans op sneeuw is er dit jaar niet. “De weersvoorspellingen zijn goed, dus we krijgen niet het beestenweer zoals bij de editie van vorig jaar”, aldus Annemiek. “Daar was ik niet bij, want toen reed ik de WK baanwielrennen.”

Maar nu is ze er wel bij en hoopt Annemiek haar vijfde plaats van 2017 te verbeteren. “De Strade Bianche is één van mijn favoriete koersen. Dat zorgt dus ook voor extra motivatie. Ik had niet verwacht het niveau al te hebben om al te kunnen dat ik misschien wel op het podium kan belanden, maar afgelopen zaterdag heeft me wel vertrouwen gegeven. Ik ben nog niet helemaal waar ik graag had willen zijn om deze wedstrijd te winnen, maar ik denk wel dat ik best ver kan komen. De focus is er. Het is een heel eerlijke koers, dus we zullen zien hoe ver ik kom.”

Positioneren
Annemiek verwacht vooral een spannende slotfase. “In de laatste dertig kilometer zitten drie offroad sectoren, die allemaal bergop gaan. Daar gaat de finale echt losbreken en zal positioneren heel belangrijk zijn. Ook moet je in deze koers een beetje geluk hebben dat je niet met pech komt te zitten. Ook daarom is positioneren belangrijk, want als je voorin zit heb je niet veel ellende voor je. Maar ook dan kan je natuurlijk een lekke band krijgen op een verkeerd moment.”

Steil slot
Heb je die gravelstroken weten te overleven, dan ben je er echter nog niet. “In de laatste kilometer gaat het echt heel steil omhoog Siena in. De finish op de Piazza del Campo en daar is het echt prachtig. Als je een koers wil winnen, zijn er weinig mooiere plekken om solo aan te komen dan daar. Ik ga er alles aan doen om dat te bewerkstelligen. Met de ploeg hebben we in ieder geval mooie kaarten om te spelen. Ik kijk er echt naar uit om deze hele mooie koers te rijden. Voor mijn blessure had ik deze wedstrijd aangestreept als één van de wedstrijden waar ik dit jaar echt heel goed wilde zijn. Heel goed is niet gelukt, maar goed ben ik zeker. Ik verwacht wel een eind mee te kunnen komen.”

De Strade Bianche zal zaterdag vanaf 12.25 uur op Sporza te zien zijn en is ook bij Eurosport te volgen.

Gepost door: Aschwin Kruders op donderdag 7 maart 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten