zaterdag 20 juli 2013

Met vallen en opstaan

Na zes dagen Thüringen weet Annemiek ook hoe de ondergrond aanvoelt in de Duitse streek. Op honderd meter voor de finish kwam ze zaterdag, in de laatste bocht van de zesde etappe, ten val. “Ik ging te hard door de bocht,” zeg ze er na afloop over. “In mijn adrenaline wilde ik voor de bocht nog twee rensters voorbij steken en dat ging niet goed. Ik was iets te enthousiast.” Op een paar schaafwondjes na kwam Annemiek er goed vanaf. Ze kreeg de zelfde tijd als ploeggenote Lucinda Brand, die als tweede over de streep kwam, op tien seconden van de Italiaanse Valentina Scandolara.

“Vanaf de start tot de finish had ik het zwaar vandaag, maar ik heb toch ook wel genoten, want we rijden als team heel goed. We hebben echt wel teamspirit en dat sleept me er in deze dagen wel doorheen. In de tijdrit ging het gewoon al niet goed en daarna is het niet beter geworden. Ik had gehoopt dat ik vandaag weer wat betere benen zou hebben, maar helaas was dat niet zo. Als er een groepje was weggereden had ik misschien nog wat kunnen herstellen in het peloton. Maar vandaag ben ik ook niet echt hersteld. Het ging ook echt hard, een harde koers.”

Al met al verliep het plan van de Rabobank Liv/Giant ploeg ook in de zesde etappe van de Thüringen Rundfahrt goed. “We hadden steeds iemand mee. In de finale reden we ook om en om weg. Dan sleep je jezelf nog wel even naar voren om ook mee te gaan, maar op de klimmetjes zakte ik wel steeds weer wat naar achteren.” Zondag is de zevende en laatste etappe. Dan rijdt het peloton een lastige rit over 110 kilometer.

Gepost door: Annemiek op zaterdag 20 juli 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten