zondag 15 juni 2014

Met positief gevoel naar huis na goede Bira

Als onderdeel van een indrukwekkend sterke Rabo Liv formatie heeft Annemiek zondag de Emakumeen Euskal Bira afgesloten. Dat deed ze met een elfde plaats in de afsluitende etappe, nadat ze onderweg flink wat werk had verricht voor haar drie teamgenotes die de eerste drie plaats in het klassement bezetten. “Ik had weer goed benen vandaag”, was Annemiek na afloop zeer goed te spreken over haar eigen vorm van het moment. “Er was een groep weg en daar had ik eigenlijk mee moeten zitten om kans te maken op de etappezege. Nu heb ik in aanloop naar de laatste klim alles gegeven om het gat naar die groep te dichten.”

Tot aan dat moment reed Annemiek ook al een goede wedstrijd. “Op de andere klimmen kon ik wel steeds met de betere klimmers mee. Alleen Pauline, Anna en Marianne waren deze week bergop echt een klasse apart. Met de rest kon ik bergop meekomen, behalve op de laatste klim vandaag, omdat ik alles al gegeven had. Toch werd ik nog elfde vandaag.” Dat deed Annemiek op iets meer dan een minuut van ploeggenote Vos, die het succes van Rabo Liv compleet maakte met de vierde dagzege op rij voor het team.

Na vier en een halve week in Spanje keert Annemiek nu weer terug naar Nederland. “Dat doe ik met een goed gevoel. De benen blijven goed in een etappekoers en dat geeft mij een positief signaal. Het laat zien dat de operatie wel echt goed gelukt is en effect is. Ook het gevoel bergop is veel beter. Vorig jaar stond ik na twee kilometer geparkeerd met een volgelopen been en dat is nu een ander verhaal. Ik kon power blijven geven. Wel had ik graag voor de overwinning gekoerst, maar in deze vorm is dat niet ver weg. Ik stuitte hier echter ook op drie ploeggenoten die bergop echt super waren.”

Nu wacht Annemiek een periode van anderhalve week zonder een wedstrijd. Daarna staan de Nederlandse kampioenschappen op het programma. Eerst komt ze op woensdag 25 juni in Zaltbommel in actie op de tijdritfiets. Vervolgens staat zaterdag 28 juni in Ootmarsum de wegwedstrijd gepland.

Gepost door: Annemiek op zondag 15 juni 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten