woensdag 29 juni 2022

Met Movistar op weg naar einde carrière in 2023

2023 wordt het laatste jaar uit mijn wielercarrière. Zojuist is bekend geworden dat ik mijn contract bij Team Movistar met één jaar heb verlengd en daarna stop met het fietsen van wedstrijden. Ik heb het gevoel dat mijn missie bij Movistar nog niet ten einde is. Twee jaar is ook nog maar kort en er liggen best wel veel uitdagingen. Het is een team dat de weg omhoog aan het vinden is en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Daarom wilde ik ook niet na een olympisch jaar stoppen en kijk ik ernaar uit om nog tot eind volgend jaar bij hen door te gaan.

Ik heb er nog zoveel lol in en met dit jaar ook de Tour de France erbij, merk ik dat ik nog steeds heel veel motivatie heb. Maar ik heb ook altijd gezegd dat ik er motivatie uithaal als ik mezelf blijf verbeteren. Ik kan wel zeggen dat dat stukje wel een beetje begint op te drogen. Dat je nog allerlei projecten kan starten om jezelf nog te verbeteren. Ik heb het wel een beetje uitgespeeld. Bijvoorbeeld bij de tijdrit, waar ik vorig jaar zoveel aan heb gesleuteld, dat ik daar niet nog veel stappen in kan zetten. Ook fysiek en qua training is het niet dat we nog van alles aan kunnen pakken, al zag ik dit jaar ook dat ik mijn beste vorm ooit haalde. In Luik haalde ik op La Redoute mijn beste vijf minuten waarde ooit.

Dat soort dingen zijn super motiverend en ik vind het nog steeds heel leuk. Ik denk ook zeker dat ik volgend jaar nog op een goed niveau zal zitten en dat zorgt er ook voor dat ik nog wel even door wil gaan. Echter, ik wil niet wachten tot mijn niveau echt omlaag gaat. Mezelf verbeteren is wat me drijft en daar telkens projecten op te starten. Er komt sowieso een keer een moment dat ik moet stoppen en dan vind ik het mooi om dat te doen op een moment dat ik nog goed ben.

Mensen zullen wellicht nu ook vragen; waarom niet nog een jaar doorgaan tot de Spelen in Parijs? Eigenlijk trekt het olympische jaar mij helemaal niet zo. Ik vind het niet zo leuk en ook niet per se een heel leuke wedstrijd. Zeker met de 63 rensters die we hadden, was het soms wel de laagste kwaliteit wedstrijd die je je kunt bedenken. Er zijn zoveel mooie doelen, zoals de Giro, Tour de France en klassiekers. Ik vind het heel mooi dat ik een gouden en zilveren medaille heb. Als Parijs nu echt qua parcours op mijn lijf geschreven zou zijn, had ik er zeker nog over gedacht om er nog een jaar bij te doen, maar nu denk ik dat het mooi is.

De komende anderhalf jaar ga ik onwijs genieten van wat er nog komt. Er ligt daarna nog veel moois op me te wachten op andere gebieden en daar heb ik ook heel veel zin in. Al weet ik nog niet precies wat ik ga doen. Ik ga eerst tot en met eind 2023 volle bak koersen en nog helemaal niet bezig zijn met wat ik daarna ga doen. Dat ga ik lekker daarna bekijken.

Annemiek

 

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 29 juni 2022

19 reacties op “Met Movistar op weg naar einde carrière in 2023”

 1. Nunca había vivido la carrera de tan cerca de Van Vleuten como desde que pertenece a Movistar. Al igual que Alejandro, deseo que sus vidas profesionales terminen plegadas de éxitos, deseándoles lo mejor para el futuro. Annemiek, me ha a abierto la ilusión y los deseos de ver el ciclismo femenino, sin olvidar a nuestras corredoras nacionales, por lo cual, le doy las gracias por tanto esfuerzo, dedicación y ganas de revalorizar a Movistar Team, para seguir haciéndonos vibrar en el presente y futuro tanto o más que al equipo masculino. Gracias por darnos tanto cariño, y espero que en el futuro estés siempre presente en nuestros corazones, te has ganado con tu manera de realizar este deporte tan querido un respeto inolvidable.
  A. Santafé.

 2. Vervoort Thierry schreef:

  Beste Annemiek,
  Wat een wielercarrière topper!
  Na alles wat je hebt meegemaakt heb ik jou steeds bewonderd om je vechtlust, om iedere keer weer terug te keren naar zo’n hoog niveau. Wij gaan nog anderhalf jaar van jou genieten en voor je supporteren.
  Veel geluk en succes in de komende wedstrijden!

 3. liesbeth schreef:

  Ik ga je missen in de koers, maar je bent er gelukkig nog even.
  Zoveel bewondering voor jouw manier van koersen, hoe je pijn kunt lijden en jezelf altijd weer wilt en kunt verbeteren. Zo bijzonder.

 4. jacques schreef:

  Aan alles komt een eind , ook aan de weergaloze en originele loopbaan van deze wielrenster.
  Dankjewel Annemiek , we zullen je missen ( genieten en meeleven gaan we doen tot de laatste dag )
  Jacques

 5. Danny schreef:

  I know it’s your decision and you will have your reasons, I honestly thought you were going to be in Paris 2024. I get teary-eyed watching this kind of news, but sooner or later it had to happen. I guess we are not used to this kind of news, we are used to seeing the spectacle on the roads. It’s always exciting to watch you race, I hope to make the most of this time. You are the best by far… Legend.

  Best wishes for your future projects.

  Danny.

 6. Raul schreef:

  Mucho respeto y admiración desde Colombia. Es agradable seguir tu carrera y logros. Ojala que en ese descubrimiento que emprendes luego de 2023 Colombia se encuentre en tu camino

 7. Willem schreef:

  Hoi Annemiek, Voor mij ben je de wereld sportvrouw van de 22e eeuw. Niet alleen om je grandioze prestaties maar vooral ook voor de zaken er om heen. Je hebt het vrouwen wielrennen op een hoger niveau gebracht. Je koers inzicht en vechtlust verdienen de schoonheid prijs. Geweldig dat we nog even van je kunnen genieten. Heel verstandig om het op deze wijze te doen. Wens je heel veel succes in de tour en giro en ben er van overtuigd dat het je gaat lukken om aansprekende resultaten te behalen. Ga weer op het puntje van mijn stoel zitten.

 8. Bonjour Annemiek,
  Vous annoncez votre future retraite, cela devait bien arriver un jour. Il ne restera plus qu’une dernière année pour vibrer au bord de la route ou derrière l’écran de TV au rythme de vos exploits. J’espère que vous continuerez ensuite de donner de vos nouvelles sur Twitter à vos fans du monde entier… Merci pour toutes ces belles années avec vous et bonne chance pour les succès à venir !!
  Martial, France.

 9. Henriette schreef:

  Mooi om zo relativerend bezig te zijn, je bent een top top sportvrouw, geniet enorm van je tomeloze inzet
  En je drive om te winnen. Chapeau
  Geniet nog van de tijd die gaat komen

 10. Willems schreef:

  Heel verstandig besluit, hoop op nog veel mooie momenten en dat je succesvol je fantastische carrière kunt afsluiten.
  Henk

 11. Matthieu schreef:

  Mooi gemotiveerd besluit. Ik ga met jou genieten van deze laatste fase van je wielercarriere.

 12. Arnold Gistelinck schreef:

  Proficiat Annemiek met je volledige carrière en zonder twijfel een prachtig beëindigen ervan. Maar niet meer zwaar vallen aub.

 13. Marc van der Palen schreef:

  Hoi Annemieke,

  Een Top sportvrouw ben je! Jammer dat je het na volgend seizoen voor gezien houdt, maar geweldig dat we nog een kleine 2 jaar van je kunnen genieten als wielrenster. Hopelijk blijf je na je carrière betrokken bij de wielersport! Je bent een voorbeeld voor velen! Geniet van je komende wedstrijd

 14. Koos Jeuring schreef:

  Heb altijd van je genoten en hoop dat nog een paar jaar te doen. Succes met de komende wedstrijden en hou het rubber op de weg. Je bent mijn kanjer.🤩🤩🤩💝👍👍👍

 15. Koen Blom schreef:

  Annemiek.
  Altijd een streepje voor heb je bij me. Elke keer als ik je zie fietsen raak ik geëmotioneerd, dat heeft zijn redenen. Maar wat een topper ben je met je hele palmares die je hebt behaald zég. Ik en vele wielerliefhebbers gaan daar uiteraard de komende 1.5 jaar nog van genieten.
  Succes en ‘go for it’ de komende klassieke rondes. 💪🚲

 16. Rob schreef:

  Dat is goed nieuws, want we kunnen nog 1,5 van je genieten, topper! Jouw drive, tomeloze werklust en killersmentaliteit zijn een voorbeeld voor velen. Hoe jij je grenzen verlegt, bijv. ook door met de mannen te trainen of paar maandjes in Medellin te gaan wonen en trainen: petje af en een inspiratie voor vele meiden en mannen! Zelf je moment kiezen om te stoppen: hoe mooi is dat?! En wie weet: out with a bang? 😉. Succes Annemiek 🤩

 17. Kris Van Lathem schreef:

  Had gehoopt dat je nog door zou gaan tot na Parijs 2024. Eén (ITT), misschien een tweede medaille (wegrit) zat er waarschijnlijk nog in. Ik begrijp het wel, die tomeloze inzet met eindeloze opofferingen zal steeds zwaarder beginnen wegen. Je zal in elk geval kunnen terugkijken op een schitterende carrière, ondanks de zware tegenslagen die je hebt meegemaakt.
  Toch mooi dat we nog anderhalf jaar van je prestaties zullen kunnen genieten.
  Veel succes in Giro en Tour!

 18. Jeroen van Antwerpen schreef:

  Hoi Annemiek,

  Leuk dat je nog een jaartje door gaat maar je hebt helemaal gelijk dat je er daarna een punt achter zet. Zelf bepalen wanneer je er een eind aan maakt is toch het allermooiste. En ik denk ook dat je gelijk hebt betreft de OS Parijs. Ik zat zelf te denken aan Lorena en 3 helpers.
  En als fan vrees ik niet voor een zwart gat want de nieuwe Annemiek hebben we al tijdens het NK aan het werk gezien 😉

  Heel veel succes met de komende rondes en dat je Covidvrij mag blijven.

  Greetz, Jeroen

 19. Bert Maas schreef:

  Hallo Annemiek,

  Een goede keuze om te stoppen op een moment dat je nog genoeg motivatie kunt vinden om door te gaan en niet door te gaan tot dat je een schaduw van jezelf wordt. Als jij er nog anderhalf jaar in slaagt om te genieten van het koersen, gaan wij dat zeker ook doen.
  En dat je in de komende tijd een inspratie mag zijn voor de jonge rensters. Mogelijk dat er dan in 2024 een nieuwe Annemiek aan de start zal staan. Zal niet meevallen met zo een uniek origineel. 😊
  Succes de komende weken met de Giro en de Tour.

  Gr. Bert

  Gr. Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten