dinsdag 2 oktober 2018

Met gestrekt been het off season in

Daar zit ik dan. Met mijn been gestrekt en in een brace, op de bank, voor de komende vier weken. Dat is wel wat anders dan op trainen in Colombia, waar ik door Esteban Chaves voor uit was genodigd, en op de Filipijnen hiken en duiken, zoals ik gepland had staan samen met mijn beste vriendin. Helaas is het niet anders, maar het is wel lastig om dat te beseffen. Gisteren ben ik in het Rijnstate ziekenhuis geopereerd. De komende tijd staat voor mij dus eerst in het teken van rust houden en daarna revalideren.

Na de operatie zit alles in mijn knie weer vast en staat alles weer recht op elkaar. De arts verklaarde dat wat er gebeurd lijkt te zijn, inderdaad is wat je ook vaak bij voetballers ziet, die met hun onderbeen blijven staan op een voetbalveld. Als wielrenster zit je met je voet vast in je pedaal. Bij mijn val is mijn bovenlijf waarschijnlijk gedraaid, terwijl mijn been dus bleef staan. Hij kon zich zo’n soort blessure daardoor goed voorstellen, waarbij het bot dus is afgescheurd.

Het zit dus nu allemaal weer aan elkaar en dus moet ik nu rusten. Ik was in goede handen in het Rijnstate ziekenhuis, waar ik na de operatie een nachtje moest blijven. Mijn vaste fysiotherapeute Beate is ook al bij me langs geweest en we gaan aan de slag met het maken van een herstelplan, waarmee ik aan het werk kan op het moment dat de periode van volledige rust erop zit. Daarbij zal ik over twee weken terug moeten komen in het ziekenhuis, om te kijken of het bot goed aan het vastgroeien is.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Ik zei het eerder al; sommige mensen zeggen dat je als sporter snel herstelt, maar bot moet aan elkaar groeien en daar staat gewoon tijd voor. Dat is in dit geval toch echt wel zes weken en deze blessure zal ook echt wel impact hebben. Mijn trainer zegt altijd dat drie weken zonder fiets, zo’n drie maanden kost voor je weer op niveau bent. In de afgelopen jaren merkte ik al dat ik in het voorjaar nooit op het niveau ben dat ik in de afgelopen seizoen van juni tot en met september liet zien. Ik werk dan super hard om goed te zijn, maar blijkbaar heb ik echt lang nodig om naar mijn topniveau toe te werken.

Duidelijk is dus dat ik mijn piekmomenten en planning aan moeten passen. Mijn seizoensplanning voor 2019 zal er dan ook anders uit gaan zien door deze val. Na de rustweken op de bank, zal ik op Papendal gaan revalideren en hopelijk kan ik snel even iets vinden om met mijn been op de bank invulling te vinden voor mijn tijd. Ik heb nu immers ook al die leuke dingen af moeten zeggen en dat maakt het wel lastig.

Gelukkig hebben mijn buren mijn huis heel mooi versierd en word ik thuis wel echt herinnerd aan mijn wereldtitel. Daar kan het me niet ontgaan dat ik wereldkampioen ben geworden, want het is zowel buiten als binnen helemaal versierd in de regenboogkleuren.

Annemiek

 

Foto boven: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 2 oktober 2018

12 reacties op “Met gestrekt been het off season in”

 1. Marco Molenaar schreef:

  Hoi Annemieke,

  Je bent alweer even aan het revalideren en dat gaat goed zo te zien, niet forceren maar zorgen dat je weer klaar bent voor je grote passie zodat je volgend jaar weer kunt knallen. Mocht je een weer op de fiets springen dan geef je maar een seintje (kan ik je vast bijhouden ;-)) Veel sterkte en vooral een voorspoedig herstel!

  Gr Marco – Kootwijk

 2. Robin schreef:

  Dag Annemiek,

  Fijn dat de operatie goed is gegaan. Wat goed dat je al bezig bent met het volgende seizoen! En je humor heb je ook nog.

  Je zal ongetwijfeld goed en snel herstellen, maar vast ook wel eens een rotdag hebben. Denk dan aan al die mooie momenten die nog komen. Colombia en de Filippijnen zijn er volgend jaar ook nog.

  Geen lees- of filmtips van mij. Muziek luisteren en puzzelen geven ook rust en ontspanning tijdens het revalideren.

  Groeten, Robin

  Toi toi toi met het revalideren. Ofwel break a leg.

 3. Mark schreef:

  He Annemiek!

  Hoop dat je herstel voorspoedig verloopt!

  Mocht je lezen leuk vinden en ben je geïnteresseerd in voeding, dan kan ik je het boek “Lichter” van William Cortvriendt aanraden!!! Bij de Bol.com te bestellen bijvoorbeeld. Lekker veel en gezond eten zonder dat je aankomt, hoe mooi is dat 🙂

  Geen idee in hoeverre je al op de hoogte bent van de inhoud van het boek maar het is maar een idee.
  Groeten,

  Mark

 4. Ray schreef:

  Hai Annemiek,

  Wat een gedoe weer.
  Je lijkt me niet direct iemand die goed kan stilzitten maar wellicht dat serie Bingewatchen (the Good Place op netflix is een aanrader) je wat door de tijd kan heen helpen.
  En mocht je niet kunnen slapen dan is dit slaapverwekkend BLOG wellicht iets.
  Hoe dan ook heel veel sterkte.
  Ray

 5. Walter Celie schreef:

  Tsja Vleuty daar zit je dan, met het beentje waterpas. En dan ben je vandaag ook nog jarig, Gefeliciteerd!!! Met je verjaardag wel te verstaan, met je blessure veel sterkte!! Het gaat goed komen.

 6. Joost kerkhove schreef:

  De weg van het leven ligt bezaaid met doornen en rozen. Laat deze tegenslag de motivatie zijn om sterker dan ooit terug te komen. Ooit pik je die wereldtitel op de weg in want jij bent en blijft de beste! Als je je verveelt, dan komen we graag af om een gezelschapsspel te spelen naar keuze maar weet dat ik ook wil winnen!😜

 7. Fred van Zetten schreef:

  Hoi Annemiek,
  Echt balen voor je, maar je bent al vaker sterk terug gekomen. Dus dit keer ook.
  Hopelijk gaat het herstel voorspoedig en wie weet zien we elkaar in februari op de Teide, lijkt me mooi doel om naar toe te werken.
  Succes met herstel.

  Gr. Fred

 8. Theo Slooten schreef:

  Hoi Annemiek,
  Sinds ons bezoek in Lavingo ( ouwe mannen WVEde) ben ik onder de
  Indruk geraakt van je gedrevenheid van onze sport.
  De val kon niet op een rotter moment gebeuren want je was
  ongelofelijk sterk, jammer jammer….
  Het zal even duren voor je deze teleurstelling verwerkt hebt.
  Maar de sportvrouw in jou met hulp van professionals, familie en vrienden gaat dat redden.
  Veel sterkte en succes met het herstel en revalidatie.
  Vriendelijke sportgroet,
  Theo Slooten

 9. Ineke, Wageningen schreef:

  Ha Annemiek,

  Wat onwijs balen voor je zeg. Echt een naar einde van verder zo’n mooi seizoen. Het is vast wat dubbel maar wel ook als nog van harte gefeliciteerd met je wereldtitel, dat was echt super en wat een overmacht ook. Hopelijk kom je de komende periode een beetje goed door en vindt je weer iets positiefs waar je kracht uit kunt putten.

  Heel veel succes en geniet inderdaad ook maar lekker van die wereldkampioenstrui!

  Groetjes, Ineke

 10. klaas Schepers schreef:

  In het verleden heb je laten zien dat je kunt omgaan met teleurstellingen. Je bent sterker dan ooit na Rio teruggekomen. Dus ik weet zeker dat je deze periode ook succesvol zal afsluiten. En die wereldtitel op de weg komt ook nog wel, daar twijfel ik niet aan. Sterkte en zet hem op.

 11. Johan schreef:

  Sterkte Annemiek. Een spoedig herstel gewenst. Laat alles goed genezen. Ik ben ervan overtuigd dat je volgend jaar, met behulp van Anna e.a. de wereldtitel zult gaan pakken.!!

 12. Jan Weening schreef:

  Ha Annemiek,
  Veel sterkte!
  Ik heb het voor jou nu helaas afgelopen seizoen enorm van je prestaties genoten.

  Groet,
  Jan
  Ede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten