donderdag 21 april 2011

Marianne wint Waalse Pijl!

De Waalse Pijl is de vierde wereldbekerwedstrijd van het seizoen. De Waalse Pijl is met de Muur van Huy een wedstrijd die je moet liggen. Vooraf wist ik dat ik hier niet tot een van de topfavorieten behoorde voor de overwinning, daarvoor is de Muur meer het terrein voor de echte specialisten. Maar niettemin stond ik vol frisse moed aan de start met in mijn achterhoofd dat ik.weer een jaar verder ben en ook dit jaar weer progressie heb gemaakt.

HTC begon al snel in de wedstrijd met aanvallen en Stevens wist halverwege de wedstrijd alleen weg te rijden. Bij de eerste passage van de Muur zat zij nog vooruit en daardoor werd er op de Muur nog niet echt doorgetrokken, maar ook in een submaximaal tempo, blijft het een klim die je zeker wel in je benen voelt. Stevens werd teruggepakt en op de Côte d’Ereffe werd vervolgens nog goed doorgetrokken, zodat we met een uitgedunde groep aan de Muur begonnen. Marianne reed gelijk in de beklimming naar voren naar haar concurrenten. Ik zelf koos mijn eigen tempo op de Muur, om mezelf niet te snel ‘op te blazen’ en zo bovenaan stil te vallen. Marianne wist vooraan Johansson en Arndt ruim voor te blijven en won voor de vierde keer! Zij is daarmee nu ook de nieuwe leidster in het wereldbekerklassement. Ikzelf wist in de laatste 300 meter nog een aantal rensters voorbij te rijden en eindigde zo op een mooie zesde plaats. Alles gegeven…en heel tevreden met deze uitslag.

We sluiten met de ploeg een hele goede voorjaarsperiode af, met drie wereldbekeroverwinningen in de ploeg. De volgende wereldbekerwedstrijd is in mei, op Chong Ming Island (China). Nu eerst even een weekend rust!

Gepost door: Annemiek op donderdag 21 april 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten