zondag 5 september 2010

Marianne wint Profile Ladies Tour!

We houden wel van een spannend secondenspel in onze ploeg J, want ook vandaag was het weer zenuwslopend! Marianne moest deze laatste dag 3 seconden goed maken op Kirsten Wild. Daartoe had ze kansen in de twee bonificatiesprints onderweg waar twee maal 3, 2 en 1 seconde verdiend konden worden en op de streep nog eens 10, 6 en 4 seconden. Het zou dus een lastig tactisch rekenspel worden vandaag! De taak van ons als ploeg was om in elk geval geen groep weg te laten rijden, aangezien Marianne die bonificatieseconden nodig had op de streep om het verschil van drie seconden goed te maken.

Na anderhalf uur wedstrijd reed er een groep van vijf weg waar Suzanne goed bij zat. Ik zat in een groep daar achter en moest volle bak rijden om de aansluiting te vinden bij deze groep, waarin ik op dat moment de best geklasseerde renster was. Dit was natuurlijk reden voor Cervélo om te gaan rijden. Uiteindelijk kwam alles voor de tweede bonificatiesprint weer bij elkaar. Marianne wist ook deze bonificatiesprint te winnen en stond dus nog maar 1 seconde achter op Kirsten Wild. De seconden op de finishlijn zouden dus de doorslag moeten geven en ondertussen moesten we ervoor zorgen dat er geen groep weg zou rijden, aangezien dan de bonificatieseconden weg zouden zijn. Het controleren ging goed en Marianne maakte het geweldig af door de sprint van Kirsten te winnen en daarmee voor de tweede keer eindwinnares werd van de Profile Ladies Tour.
Ikzelf verloor deze dag nog een paar seconden, zodat ik zakte van de vijfde naar de zevende plaats in het eindklassement.

De laatste twee dagen voelde ik me gelukkig al wel weer wat beter. De tijdrit van zaterdag ging dan ook eigenlijk best wel goed. Het parcours was bochtig en wel wat technisch. Mijn ploegleider van vorig jaar (Arthur van Dongen) reed achter me aan in de auto en gaf goede aanwijzigingen. Ik reed uiteindlijk de zevende tijd in 17.29. Ellen van Dijk won de tijdrit in 17.04, een paar tiende van een seconde sneller dan Marianne, die tweede werd en Kirsten Wild 1 seconden voor bleef.

Deze week wordt het voor mij goed uitrusten en zorgen dat ik snel weer helemaal fit ben! Volgende week maandag vertrek ik al weer naar Toscane. De laatste etappewedstrijd van het seizoen al weer en daarmee ook de laatste voorbereidingswedstrijd voor het WK.

Gepost door: Annemiek op zondag 5 september 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten